15-05-2023 Розваги 687

Новини музики за тиждень. 15.05.2023

Новини музики за тиждень. 15.05.2023

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Daft Punk представили перевидання альбому "Random Access Memories", присвячене його 10-річчю

Daft Punk опублікували нову розширену версію альбому Random Access Memories – вона вийшла на честь десятирічного ювілею платівки. До треклісту увійшло 22 композиції – 13 з оригінального видання та дев'ять додаткових.
Тепер у фанатів Daft Punk з'явилася можливість почути рідкісні записи гурту: наприклад, трек "Horizon", який до цього виходив лише на японському CD-виданні, або ранні версії "Get Lucky" та "Give Life Back to Music".

Але одним із найцікавіших "доповнень" на оновленому "Random Access Memories" стала композиція "Infinity Repeating", записана за участю фронтмена The Strokes Джуліана Касабланкаса. Разом із релізом перевидання Daft Punk показали кліп на пісню, знятий Ворреном Фу. Він уже працював із гуртом над відео «Derezzed», «Lose Yourself to Dance», «Get Lucky» та «Instant Crush». До речі, останній трек Daft Punk також записали разом із Касабланкасом.
Оригінальна версія "Random Access Memories" побачила світ 17 травня 2013 року. Вона стала четвертою платівкою Daft Punk, першою за вісім років та останньою у кар'єрі – у лютому 2021-го музиканти оголосили про припинення кар'єри гурту. При цьому "Random Access Memories" також виявився найуспішнішим релізом Daft Punk. Він приніс групі «Греммі» у головній категорії «Альбом року», а також був визнаний «Найкращим танцювальним/електронним альбомом». "Get Lucky", головний хіт з "Random Access Memories", був відзначений як "Запис року" та "Краще поп-виконання дуетом або групою".

Шакіра представила трек Acrostico, який присвятила своїм дітям

Шакіра випустила пісню «Acrostico», в якій заспівала про своїх дітей – десятирічного сина Мілана та восьмирічного сина Сашка. За звучанням це м'яка зворушлива балада з акцентом на емоційний вокал.
Назва пісні перекладається з іспанської як «акростих»: перші літери зі рядків першого куплета утворюють ім'я «Мілан», а в другому куплеті – «Саша». Цікаво, що прем'єра пісні відбулася незадовго до Міжнародного дня матері, який традиційно відзначається у другу неділю травня у багатьох країнах. 2023-го свято припадає на 14 травня.

У тексті «Acrostico» Шакіра називає дітей справжнім коханням свого життя і дякує їм за те, що вони допомогли їй пережити розрив із футболістом Жераром Піке. Навесні співачка із синами переїхала до Майамі з Барселони, де вони проживали останні вісім років. Шакіра розповіла, що останнім часом дітей постійно переслідували папараці та попросила пресу не чіпати синів.

Шакіра та Жерар Піке розійшлися у 2022 році після 11 років відносин. На початку 2023-го артистка представила трек «BZRP Music Sessions #53», де рознесла колишнього бойфренда та його нову дівчину. На думку Шакіри, розлучившись з нею, Піке багато втратив. Пісня мала величезний успіх, увійшла до топ-10 Billboard Hot 100 і навіть допомогла співачці встановити цілих 14 рекордів.

Останній на сьогодні альбом Шакіри «El Dorado» виходив шість років тому, 2017-го. Можливо, BZRP Music Sessions #53 і Acrostico з'являться на майбутній платівці співачки, але офіційно про це поки не повідомлялося. Окрім цих двох композицій, у 2023 році у Шакіри вийшов трек «TQG», дует з популярною колумбійською виконавицею Karol G. Ця пісня також стала хітом, зайнявши верхні рядки латиноамериканських чартів та дійшовши до сьомого місця Billboard Hot 100.

Jonas Brothers випустили перший за 4 роки альбом The Album

Вийшов новий альбом Jonas Brothers The Album – це їхня шоста студійна робота і перша після чотирирічної перерви. У трекліст увійшло 12 композицій, включаючи сингли "Wings" та "Waffle House".
Натхненням для нового матеріалу стала музика 1970-х – зокрема, гурти Bee Gees, America та The Doobie Brothers. Bee Gees для Jonas Brothers особливо важливі, тому що до їхнього складу входило три брати – як і до складу Jonas Brothers.

За словами учасника Jonas Brothers Ніка Джонаса, у них вийшов життєрадісний альбом – хоч спочатку таким і не замислювався. Музикантам Jonas Brothers подобається дарувати слухачам позитив: на їхню думку, у світі так багато похмурих і важких речей.

Критикам The Album швидше сподобався, але з застереженнями. Jonas Brothers похвалили за приємне звучання альбому, але також наголосили на невисокій креативності. The Independent назвали платівку «ідеальним звуковим кетчупом»: з одного боку, вона не відрізняється оригінальністю, з іншого – притягує позитивну енергію. Журнал RetroPop вважає, що The Album вийшов поза часом завдяки впливам різних музичних жанрів з різних десятиліть. Портал PageSix розглянув в альбомі "коротке, але ніжне освідчення" дружинам учасників Jonas Brothers. Сайт The Line Of Best Fit охрестив реліз «поганим доступним поп-роком», додавши, що очікувати від групи більшого було б дивно.

А ось виданню Slant платівка видалася недоробленою та банальною. Оглядач вважає, що сама назва The Album, що означає просто Альбом, вже досить показова. Що ж до реакції слухачів, то зараз нова робота Jonas Brothers очолює iTunes-чарт лише однієї країни – Канади. Також The Album займає друге місце в США і п'яте у Великій Британії, так що провальним його назвати теж не вийде. А «Waffle House», один із синглів з альбому, входить до чартів стрімінгів, Shazam та iTunes різних країн, включаючи тих же США та Великобританію.

BTS випустили пісню The Planet із саундтреку до мультсеріалу Бастіони

Вийшла пісня BTS The Planet – це перший трек гурту майже за рік, після Yet to Come (The Most Beautiful Moment), що вийшов у червні 2022-го. The Planet потрапила на саундтрек до південнокорейського аніме-серіалу Бастіони, прем'єра якого відбудеться 13 травня.
Мультсеріал розповість історію новачків-супергероїв, які борються із лиходієм Біллоном за Землю та навколишнє середовище. Пісня BTS стане великою темою «Бастіонів», також у саундтреку можна буде почути пісні та інших корейських артистів – Le Sserafim, BB Girls та AleXa.

Компанія Timos Media, яка займається виробництвом аніме-серіалу «Бастіони», прокоментувала новину:

«Ми очікуємо, що завдяки BTS глядачі повністю поринуть у емоції та екшн-сцени серіалу. Пісня The Planet ідеально гармонує з ним».

Вихід синглу The Planet - не єдина хороша новина для шанувальників BTS. У них виходить книга мемуарів Beyond The Story: 10-Year Record of BTS. Її автором виступив журналіст Мен Сок Кан, при цьому учасники BTS також доклали руку до книги. Вона надійде у продаж вже досить скоро – 9 липня. Щоправда, поки що йдеться лише про оригінальне видання корейською мовою. Відомо, що "Beyond The Story: 10-Year Record of BTS" буде перекладено англійською.

Спочатку книга була анонсована під кодовою назвою "4С Untitled Flatiron Nonfiction Summer 2023". Про те, хто саме за нею стоїть, не повідомлялося. Деякі фанати Тейлор Свіфт припустили, що йдеться про неї, оскільки спочатку таємницю мали розкрити 13 червня – а 13 для співачки щасливе число. Однак для BTS це теж важлива цифра: офіційний дебют гурту відбувся 12 червня 2013 року із сингл-альбомом «2 Cool 4 Skool». А 9 липня – дата створення фан-клубу BTS.

Наразі BTS перебувають у творчій відпустці: учасники групи поки що зосереджені на сольних кар'єрах та службі в армії. У 2023 році одразу двоє музикантів із BTS випустили сольні альбоми: у березні Чімін представив платівку «Face», а у квітні у Шуги вийшов реліз «D-Day». У 2022-му були опубліковані сольні роботи J-Hope та RM – «Jack in the Box» та «Indigo» відповідно.

Nothing But Thieves показали кінематографічний кліп «Overcome»

Nothing But Thieves випустили пісню Overcome і показали кліп на неї. У цьому кінематографічному постапокаліптичному відео молода пара намагається втекти від невідомої погрози.
Музиканти Nothing But Thieves у ролику теж з'являються, проте вони виконують роль другого плану та пов'язані із сюжетом відео опосередковано. Наприкінці «Overcome» головні герої опиняються у дивному місці, переповненому червоним димом – але, здається, втекти від погрози їм вдалося.

Щодо звучання, то «Overcome» – ейфорична рок-композиція з впливом фанку та музики 1980-х. У тексті пісні Nothing But Thieves говорять про людське бажання щось змінити у своєму житті.

Композиція Overcome увійде до нового альбому Nothing But Thieves Dead Club City, реліз якого відбудеться 7 липня. Він стане першою студійною роботою групи за три роки: остання на сьогоднішній день платівка Nothing But Thieves «Moral Panic» виходила в жовтні 2020-го.

Ось що розповіли про пісню «Overcome» самі учасники Nothing But Thieves:

«Це завжди була композиція про те, як люди кидають речі у сумку та тікають геть. Світ "Dead Club City" безперечно спокушає на подібні вчинки. Ми всі з чимось боремося – тому на альбомі мала бути пісня, яка розповідає про бажання змін».

"Overcome" - другий сингл з "Dead Club City", раніше Nothing But Thieves випустили трек "Welcome to the DCC". «Dead Club City» – не просто назва платівки, а цілий всесвіт. Тому як на перший сингл музиканти обрали пісню, яка знайомить слухачів зі світом Dead Club City – абревіатура DCC у її назві натякає на нього.

Лана Дель Рей перетворилася на Мерилін Монро в 10-хвилинному кліпі Candy Necklace

Лана Дель Рей опублікувала стильний чорно-білий кліп на пісню Candy Necklace, записану з Джоном Батістом. У 10-хвилинному епічному відео співачка постає в образах зірок класичного Голлівуду, зокрема Мерилін Монро.
У «Candy Necklace» також є посилання на Елізабет Шорт – жертву загадкового вбивства, що сталося на околицях Лос-Анджелеса в 1947 році. Злочин досі не розкрили, а Шорт одержала прізвисько Black Dahlia, що перекладається як «чорна орхідея».

Режисером відео Candy Necklace виступив Річ Лі, який вже працював з Ланою Дель Рей над кліпами Love, Lust for Life, White Mustang, F**k It, I Love You/The Greatest і Doin 'Time». Крім цього, Лі знімав кліпи для Емінема, Black Eyed Peas та Maroon 5.

Композиція Candy Necklace увійшла до нового альбому Лани Дель Рей Did You know that there's a tunnel under Ocean Blvd, реліз якого відбувся 24 березня. Окрім Джона Батіста, в його записі взяли участь давній друг співачки Father John Misty, канадська реп-виконавиця Томмі Джінезіс та актриса Маргарет Квеллі. "Candy Necklace" стала четвертим синглом з платівки після "Did you know that there's a tunnel under Ocean Blvd", "A&W" та "The Grants".

Альбом "Did you know that there's a tunnel under Ocean Blvd" посів третє місце в Billboard 200 і очолив британський чарт, а також встановив рекорд як реліз, що найбільш швидко продається у Великобританії в 2023 році. Музичним критикам платівка теж сподобалася - так, дуже суворий портал Pitchfork поставив їй 8,3 бала з десяти можливих.


Читати також