Книги категорії young adults видавництва Ранок

Книги категорії young adults видавництва Ранок

Хроніки Місяця: Вінтер Марісса Маєр

"Вінтер — справжня місячанка й справжня принцеса. Як усі місячани, вона має дар впливати на свідомість, але радше помре, ніж скористається ним. Бо ж її гарненька голівка забита геть іншим. Не хитромудрі інтриги, не жага світового панування гріють ніжне серденько дівчини. Принцеса не прагне того, що пожирає розум і серце її мачухи, королеви Левани.

Хроніки Місяця: Вінтер Марісса Маєр

 Так само огидний їй і Емері Парк, верховний тавматург та улюблений посіпака королеви, який мріє взяти Вінтер за дружину. Принцеса любить арктичного білого вовка Рю, а ще просто марить гвардійцем Джейсіном, своїм вартовим.

 Однак раптом світ дівчини розбиває на друзки найдивакуватіша компанія на краденому космольоті: Сіндер, або принцеса Селена, та її строкатий почет перевертають життя Вінтер. Вони готові на все, щоб здолати її мачуху: від палких приголомшливих викриттів у залі суду до штурму королівського палацу з армією людинововків. І Вінтер! Вона теж готова… але оця її слабкість до цукрених карамельних яблучок"

Світи Лаури Вуд: Срібний снігопад  Лаура Вуд

Світи Лаури Вуд: Срібний снігопад  Лаура Вуд

"1931 рік. Британія. Вісімнадцятирічна Фрея Тревельян тікає з дому в пошуках пригод і слави. Вона старанно підбирає одяг для втечі, створюючи романтичний образ вікторіанської голодранки. Фрея обожнює театр! Несподівано їй пропонують роботу асистентки з костюмів і дівчина не вагається. Тож вона вирушає з трупою на гастролі, мріючи про сценічне життя, весь цей гламур і метушню… Фрея прагне відчути дух залаштунків, магію сцени, любов.

 Це атмосферна історія про дорослішання, про мрії юності та їхнє втілення, про фантазії та реальність і про наполегливу жагу діяти заради мети."

Сучасна проза: Усе, що я хочу на Різдво Венді Лоджіа

Сучасна проза: Усе, що я хочу на Різдво Венді Лоджіа

Бейлі Бріґґс рахує дні до Різдва: вона живе святковою музикою, пече печиво, катається на снігових санчатах і одягає свої оленячі вуха, що світяться, на роботу в книгарні «Вінслоу». Але все, чого вона дійсно хоче цього року, — знайти когось особливого, щоб поцілувати під омелою. І вона на 100 відсотків упевнена, що цей хтось не Джейкоб Марлі — спортсмен, гравець і з сумнівним смаком у дівчатах, а Чарлі, таємничий незнайомець з британським акцентом — справжній романтичний герой із її мрій. Чи має вона рацію? Цей грудень, сповнений справжньої різдвяної магії, запам'ятається їй надовго...

Останнє королівство. Книга 1. Саксонські хроніки  Бернард Корнвелл

Останнє королівство. Книга 1. Саксонські хроніки  Бернард Корнвелл

Цикл романів «Саксонські хроніки», події якого відбуваються в Англії в часи вторгнення вікінгів наприкінці IX століття, від майстерного письменника Бернарда Корнвелла. Ці книжки приносять не тільки неймовірну читацьку насолоду, а й добряче прокачують ерудицію.

У центрі оповіді – дорослішання й героїчна доля Утреда Беббанбурзького, сакса, котрий зростав серед завойовників-данів, але поступово усвідомив свою ідентичність. Він бере участь у походах і боях, гартується досвідом битви у стіні щитів, зустрічає людей різної віри та вдачі і, вважаючи, що «світом править доля», шукає свій шлях у перепетіях історії.

Перша книга "Саксонських хронік" – циклу романів про постання Англії. У ній ми знайомимося з юним Утредом Беббанбурзьким, котрий є нащадком англосаксонського шляхтича, але викрадений нападниками з півночі — данами — і вихований як син данського ерла. Хлопець дорослішає, і йому випадає не тільки воювати, а й відповісти собі на питання: хто я? 

Ігри спадкоємців Дженніфер Лінн Барнс

Ігри спадкоємців Дженніфер Лінн Барнс

Сімнадцятирічна Айворі — звичайна дівчина. Її найближчі плани: вижити в старшій школі й бажано виграти стипендію… Аж раптом якийсь невідомий Тобіас Готорн, мільярдер, до речі, після смерті проголошує її єдиною спадкоємицею. Хто такий цей містер Готорн? Айворі вперше про нього чує! А ще й дивна умова щодо отримання спадку: дівчина мусить прожити рік у Готорн-хаусі разом з тещею, двома доньками й чотирма онуками багатія.Розкішний маєток, де повно потайних ходів, загадок і кодів, Айворі ділить із сім’єю багатія, яка геть не радіє юній зайді. А внуки містера Тобіаса, які виросли з упевненістю, що колись успадкують мільярди, взагалі вважають Айвері аферисткою і навіть останньою заплутаною загадкою свого дідуся. І тепер мета дівчини — перемогти в грі на виживання в новому для неї світі багатства та привілеїв, з небезпекою на кожному кроці. Містер Тобіас за життя обожнював головоломки, тож Готорн-хаус напханий потаємними ходами, закодованими посланнями й загадками. А ображені родичі мільярдера вважають несподівану гостю хто — аферисткою, а хто — останньою загадкою старого. Отже тепер найближчі плани Айворі такі: виграти в небез- печній грі й при цьому бажано якось вижити в підступному світі багатства і привілеїв.

Легендарій дивних міст Сіліна А.А. Матолінець Н. Довгопол Н. Сокульська К. Куликова А. Піскозуб Д. Каторож Я. Тараторіна С. Пасько І.

Легендарій дивних міст Сіліна А.А. Матолінець Н. Довгопол

«Легендарій дивних міст» - це збірка ретелінгів у стилі урбан фентезі від восьми відомих українських авторок. Це казки, перетворені так, аби показати читачам сьогодення українських міст.

Кожна з оповідей промовляє до наших спогадів від імені старих друзів, знайомих з дитинства казкових персонажок. Проте тут немає простого й невигадливого поділу на добро та зло, притаманного казкам. Усе заплутано, складно й страшенно цікаво: Яга здобуває вищу освіту, Ґерда запалює на вечірках, смакуючи апероль, Телесик і Зміючка Оленка завзято досліджують магію, прадавній Змій одружується з мавкою, Синя Борода пече кексики… 

І все це відбувається в українських містах від Донецька до Львова, від Нікополя до Луцька. Та й самі міста відіграють в оповіді важливу роль. Сьогодення переплітається зі старовиною, минувшина перетікає в майбуття, герої та героїні легенд провадять таємне життя, приховане від очей тих, кому знати не належить…

Наша столітня. Короткі нариси про довгу війну В'ятрович В.

Наша столітня. Короткі нариси про довгу війну В'ятрович В.

Щоденники Володимира В’ятровича, історика, коло наукових інтересів якого — український рух опору. «Нотатки неучасника бойових дій», як він сам їх називає, — це 45 розділів, 45 життєво важливих уроків історії, які ми маємо засвоїти, щоб відстояти незалежність і саме існування держави Україна.

Це 45 важливих питань, які стосуються кожного, і від вирішення яких залежить життя українців. Історія — сувора вчителька, яка повторює незасвоєні уроки неуважним учням.


Читати також