Останні новинки 2023: книжки для підлітків. Видавництво Ранок

Останні новинки 2023: книжки для підлітків. Видавництво Ранок

Art: Привид Києва Мацуда Джюко

ДО КНИЖКИ ВЕЛИКИЙ ПЛАКАТ В ПОДАРУНОК!

Відомий автор манґа Мацуда Джюко надихнувся подіями лютого 2022 року, коли під час жорсткої ескалації російсько-української війни небо над Києвом героїчно боронили українські пілоти

40-ї бригади тактичної авіації.

Подвиг українських асів породив легенду про Привида Києва, пілота МіГ-29, який за перші 30 годин російського вторгнення в Україну здобув шість повітряних перемог у небі над столицею: збив два Су-35, два Су-25, Су-27 і МіГ-29.

Young Adult. Сучасна проза: Усе, що я хочу на Різдво Венді Лоджіа

Бейлі Бріґґс рахує дні до настання найліпшого свята року — Різдва. Вона переслуховує всі різдвяні пісні, пече імбирне печиво та носить оленячі ріжки, що світяться. Та цього року Бейлі сподівається на здійснення найзаповітнішого бажання — поцілуватися з коханим хлопцем під омелою. Неочікувано претендентів на серце Бейлі з’являється одразу два. Кого обере дівчина: Чарлі — таємничого незнайомця з британським акцентом, чи Джейкоба — привабливого спортсмена з почуттям гумору?

Панна: Панна Софія Купріян Ольга

Перша в серії книжок про трьох подружок — Софію, Олю й Діану. Дівчата дуже різні, і якби не випадковість — навряд чи стали близькими подругами. Однак тепер у них є спільне дітисько — блог @panna, який усі троє бачать по-різному. Софія мислить себе головною  редакторкою і весь час конкурує з Олею. Діана не хоче вплутуватися в їхні суперечки, проте й блог кинути не може.  Перші несміливі закоханості, перші непорозуміння з батьками і перший великий концерт улюбленої групи — про все це розповідає Софія.

Sci-Fi: Дочка безодні  РІК РІОРДАН

Sci-Fi: Дочка безодні  РІК РІОРДАН

Новий захопливий  sci-fі-роман Ріка Ріордана «Дочка безодні» занурить читачів та читачок в таємничі глибини незвіданого океану. Неймовірні винаходи, що випередили час і визначили розвиток науки на сотні років. Тут є все, щоб книжка стала перлиною в особистій бібліотеці кожного.

Ана Даккар — першокурсниця морської Академії імені Гардінга — Пенкрофта. Наприкінці першого року навчання на студентів чекає складне морське випробування, яке змушує тремтіти всіх без винятку: і тих, кого з Академією пов’язують давні сімейні зв’язки, як Істер Гардінг, і звичайних підлітків, як Ана Даккар. Але чи насправді іспит аж такий жахливий? Чи може буте щось страшніше? Прямуючи на навчальний корабель, першокурсники стають свідками жахливої катастрофи, що зводить нанівець усе: і навчання, і майбутнє, і безпечне життя.

Ана та її однокурсники раптом опиняються віч-на-віч з ворогом, мета якого — знищити Академію та її студентів. Кликати на допомогу смертельно небезпечно, тож потрібно терміново дорослішати та рятуватися самотужки. Професор, який супроводжує студентів, повідомляє, що за атакою на Академію стоїть її споконвічний конкурент — Інститут імені Ленда. І камінь спотикання цієї холодної (чи вже гарячої) війни — Ана. Навколо неї закручується вир подій, що затягує чимраз глибше.

Щоб не стати кормом для риб у гонитві зі смертю, Ані доведеться складати куди серйозніший іспит: дізнатися неймовірні подробиці про свою родину, випробувати лідерські якості, навчитися боротися та перемагати.

Покет-бук 14+: Зеро Ілюха Юлія

Героїні роману Лілі 15 років, вона мешкає з мамою в селі на Донеччині. Шкільне життя напружене, стосунки з начебто найріднішою людиною складні, та й загалом буття дівчини не надто позитивне. Вона мріє — зустріти рідного батька, який зник ще до її народження, та змінити своє життя. Для сірої мишки, якою вважає себе героїня, це було б щастям. Розповідь могла б бути типовою історією переродження та успіху, якби не кілька особливих деталей. Насправді Лілю звати не Лілею, і «сірою» її складно назвати. Коли ти інакша, злитися з оточенням не вийде.

Світова класика: Дитина Півночі Едіт Патту

Таємнича оповідь про Руз і Білого Ведмедя заворожує філігранним сюжетом, прекрасно прописаними персонажами, витонченим стилем, чудовими алегоріями й напруженою дією, що не відпускає до останньої крапки. Щоб уберегти доньку від біди, батьки Роуз приховують таємницю її народження. Однак настає день, коли доля стукає у двері — заради порятунку сім’ї дівчина вирушає в путь разом із Білим Ведмедем, що говорить, як людина, і має надзвичайні очі, не схожі на очі дикого звіра.

Молодші підлітки

Скандер та одноріг: Скандер та викрадення однорога А. Ф. Стедмен

Скандер та одноріг: Скандер та викрадення однорога А. Ф. Стедмен

Це смілива й захоплива фантазія про дивовижний світ, в якому мешкають справжні крилаті жахіття — дикі однороги, небезпечні, кровожерливі та… безсмертні. Вони втрачають безсмертя, коли пов’язані з вершником, здатним спрямовувати їхню магію. Ця магія, цей світ, створений 28-річною письменницею-початківицею — справжній потужний злет!

Не дивно, що Sony Pictures придбала права на екранізацію ще до виходу першого роману серії. А коли перша книжка побачила світ, стався справжній вибух!

Крихітка Йестердей: Крихітка Єстедей і буря в чайній чашці. Кн 1 Енді Саґар

Вітаємо в Чаклунській світлиці! Заварімо чай? Можливо, «Упевнену ромашку», щоб додалося сміливості? Чи «Змінювальний жасмин», щоб перетворитися на якусь звірину? Міс Вікторія Пампушка, екстраординарна чайна відьма, швидко навчить вас свого мистецтва! Долучайтеся до пригод її учениці Єстедей, юного чударя Джека, суворого фамільяра Мадриґала й решти чарівного гурту, здолайте підступи містера Скорботи та його посіпак і пориньте в теплий, відважний, яскравий світ, який огорне вас, наче затишні обійми люблячої сім’ї.

Проза 9+: Оповідки Загогульських Соня Атлантова

Якщо хочеться додати в життя веселощів і фантазії, переверніться догори дриґом. І кумедні історії, химерні розповіді та карколомно казкові перетворення одразу поринуть у голову. Цей незвичний метод придумала Руся Загогульська, коли розповіла свою першу догоридриґову історію. Потім на експеримент погодився її брат Євгенко. Невдовзі всі Загогульські олучилися до вечірніх посиденьок і придумування небуденних оповідок. І ось вони вже в книжці Соні Атлантової. Читайте, перевертайтеся й творіть власні догоридриґові історії.

Світи Бена Міллера: Щоденник різдвяного ельфа Бен Міллер

Тоґ живе у великій родині, де кожен займається чимось вартим. А от він має вести дім та сидіти з молодшими братами і сестрами. Понад усе ельфу хотілось би працювати в майстерні Батечка Різдва, виготовляючи іграшки. Та поки ельф майструє у вільний час власних лемурів. На диво, його іграшки дуже подобаються місцевим дітлахам, а вже незабаром і Батечко Різдво відповідає на запит Тоґа, запрошуючи до майстерні на справжнє навчання. Чи зможе Тоґ не розчарувати своїх прихильників та виготовити чимало ідеальних іграшок до Різдва?

Світи фентезі: Як Петрусь Коляду рятував Дара Корній

Світи фентезі: Як Петрусь Коляду рятував Дара Корній

"У скромній хатині на околиці села біля лісу живе Петрусь Лелеченко. Хлопець як хлопець, та не з простих. Малий Лелеченко, як і його батько, химородник. Якось перед святом Купала Петрусь втрапив в неймовірну пригоду: відшукав чарівну квітку папороті, урятував світ і саме життя. А ще виявив, що за межами звичного людського буття є край незримих духів і таємничих істот.

 Та на цьому пригоди не скінчилися, бо хто підняв меч проти темряви, стоятиме серед оборонців добра довіку. Та й чорна богиня Мара не спить, задумавши нове лихо. У найтемнішу пору року, коли найдовші ночі, найтріскучіші морози, коли народжується нове сонце й новий рік перед Різдвом, вирушати Петрусеві в нову подорож. Доля світу залежить від мужності дванадцятирічного хлопця, а ще — від вправності та мудрості його друзів: Дріма, Пугача, Іскри, Ауки та змія триголового…"

Еґґі Мортон. Королева таємниць : Еґґі Мортон. Королева таємниць. Небезпека в Оул-Парку Марта Джоселін

Марджорі, старша сестра Еґґі, влаштовує в маєтку Оул-парк вечірку перед Різдвом. Найбільше вона тривожиться, щоб усе пройшло добре: меню було складено докладно, наймані актори гарно повеселили гостей, а свекруха леді Ґрейсон залишилась задоволена працею дівчини. Тільки все йде шкереберть, коли в бібліотеці Оул-парку Еґґі разом із Ектором та зведеною сестрою натрапляють на мертве тіло актора.


Читати також