Виклик для шкіл: об'єднаймося в боротьбі за стале майбутнє

Виклик для шкіл: об'єднаймося в боротьбі за стале майбутнє

Стартував конкурс для українських шкіл: відповідальне споживання природних ресурсів

Оголошено про початок конкурсу «Втілення цілей сталого розвитку на рівні школярів» та запрошено вчителів взяти участь у формуванні та реєстрації учнівських груп для реалізації конкурсної роботи. 

Зменшення негативного впливу суспільства на природу вимагає прояву відповідальності та спільних зусиль кожного. Тож конкурс, організований компанією Epson, покликаний об'єднати професійність освітян й талант учнів у пошуку ідей, які допоможуть зробити важливий внесок у розв'язання актуальних проблем сучасності: відповідального споживання електроенергії та зниження вуглецевого сліду в Україні. Водночас для шкіл — це також нагода отримати передове технічне обладнання.

Деталі конкурсу:

    • Тема: «Відповідальне споживання електроенергії та природних ресурсів на рівні учнів в Україні»
  • Формат конкурсної роботи: Робоча група (вчитель та 2-15 учнів) створюють доповідь/презентацію своїх ідей у вигляді відеозапису тривалістю до 10 хвилин
  • Ключові періоди проєкту:  

По 15 січня 2024 року заповнення інформаційного повідомлення про намір участі у конкурсі вчителем;

По 28 лютого 2024 року прийом конкурсних робіт;

Після 25 березня оголошення та нагородження переможців конкурсу; 

  • Призовий фонд: Переможці, що посядуть перші три місця отримають комплект сучасного технічного обладнання Epson для шкільних класів: багатофункціональний друкуючий пристрій Epson EcoTank з серії Фабрика друку, проєктор та документ-камеру.

Детальні умови конкурсу та реєстрація на сайті Організатора.

Чому це важливо?

  • Досягнення цілей сталого розвитку: Участь в конкурсі допоможе втілити цілі сталого розвитку у життя, а персональний внесок кожного учня може поліпшити майбутнє нашої планети;
  • Збереження довкілля: Вчителі заохотять учнів зменшити вплив на довкілля та раціонально в подальшому використовувати природні ресурси в України;
  • Раціональне використання ресурсів: Конкурсне завдання може сприяти підвищенню зацікавленості вашого класу/школи у темі та навіть надихнути учнів на пошук новаторських рішень для збереження енергії та ресурсів нашої планети.

Кому це цікаво?

  • Вчителям: Досвід, професійні знання та керівництво під час виконання конкурсного завдання, стануть прикладом для учнів;
  • Учням: Виклик для учнів — це не лише виховання свідомого відношення до ресурсів планети та шанс поглибити знання, але й стимул для пошуку новітніх рішень у цій галузі.

Слідкуйте за подіями конкурсу у новинах на сайті Організатора, а також на ресурсах медіапартнерів: української студії онлайн-освіти EdEra та національної освітньої платформи «Всеосвіта».


Читати також