Електропоп-гурт gannababy_ презентують останній ЕР, записаний у складі тріо

Електропоп-гурт gannababy_ презентують останній ЕР, записаний у складі тріо

Київський електропоп-гурт gannababy_ випустив мініальбом «А», яким прощається з чотирирічною історією дебютного лонгплею «Н.Р.А» та складом тріо. «А» — це роздуми про швидкоплинність життя і смерть, якими вони були до повномасштабного вторгнення.

«А» — остання частина 17-трекового альбому «Н.Р.А» (Найкращий Реп Альбом, який за ці роки перетворився у Наш Рідний Альбом), початого чотири роки тому під керівництвом продюсера Сергія Любинського (Knob). Це також остання робота, у створенні якої брав участь басист Стас Жеребчук, який влітку покинув гурт. Мініальбом розповідає про яскраві епізоди життя, відспівує нереалізовані амбіції і говорить про смерть.

До альбому входять три треки й інтро:

ЛЖБЧ — головний концертний хіт гурту, що вийшов синглом ще у далекому 2020-му і має знятий кліп. Це флешбеки у ті часи, коли фронтвумен gannababy_ була жорсткою тусовницею і відчувала, що бере від життя максимум. Та ця джанк-романтика швидко зникла, залишивши по собі хіба шлункові розлади.

Стрітрейсер, придуманий ексбасистом Стасом. Якось, стоячи на світлофорі, він згадував відеогру Need for Speed: Underground, яка вийшла ще у 2003-му році і подумав, що було б круто зробити пісню з цією естетикою. Разом гурт допрацював цю ідею і так зʼявилася ця пісня.

Потяг в нікуди фактично починається з Інтро, відспівування стрітрейсера з попередньої пісні, який зустрів свій кінець на чергових перегонах. Ця пісня натхненна останньою доковідною зимою, яка стала емоційно тяжкою для гурту. Це був час вайбер-груп, які доводили дітей до самогубства. Жертвою такої групи став знайомий музикантів. Це спонукало написати пісню про те, що варто цінувати життя, хай і в похмурих тонах.

Випуск «А» для gannababy_ — закриття гештальту, який тягнеться вже дуже довго. Незабаром “Н.Р.А.” вийде у форматі лонгплею, як він і задумувався на початку, а музиканти зосередяться на піснях, які пишуться вже зараз.

«Коли щось довго готуєш, є ризик перетримати матеріал до такої міри, що він перестане з тобою резонувати. Так сталося з “Н.Р.А.”, складається враження, ніби ми застрягли на ескалаторі метро Арсенальна. Тому хочемо порадити молодим музикантам бути реалістами, коли плануєте релізи», — розповідають артисти.

Довідка

gannababy_ — київський гурт, що сформувалася у 2018 році і відтоді живе витівками та музичними експериментами. Гурт працює на стику електропопу, трепу та купи інших жанрів. Радіо «Аристократи» охрестили їхній стиль «андеграунд-попом». Наразі у складі гурту Ганна Нелуп та Тимур Соловйов.


Читати також