Універсальні настільні ігри, які підійдуть як подарунок!

Універсальні настільні ігри, які підійдуть як подарунок!

Вже давно зрозуміло, що цікава настільна гра - це один із найкращих подарунків. І не дивно, що дарувати настільні ігри на свята стало приємною традицією. Але що робити, якщо ви хочете порадувати когось грою, але не впевнені в його настільних уподобаннях чи не надто добре знаєтеся на цій темі?

  1. Варіант № 1 - звернутися до Дім Ігор та отримати допомогу від наших консультантів.
  2. Варіант № 2 – скористатися нашим списком "універсальних настільних подарунків" та підібрати щось особливе для подарунка.

Відразу зазначимо, що це не обов'язково найкращі ігри на планеті. Однак вони точно є дуже вдалими та популярними іграми, які подобаються багатьом, тому з великою вірогідністю вони сподобаються і тому, кого ви хочете порадувати!

Диксит

Диксит

Діксіт (Dixit) - це найпопулярніша гра на асоціації. Вона завжди є хітом та лідером продажів. Зазвичай її дарують дорослим, але також дітям від 8-9 років буде цікаво грати разом із дорослими. Це чудова гра для вечірок. Крім того, до гри випущено безліч доповнень, тож питання "що подарувати?" можна вважати вирішеним на багато років уперед.

Що робити, якщо ваші друзі вже мають Діксіт і всі доповнення до нього? Все просто! Після Діксіт з'явилося кілька відмінних ігор, в яких також використовуються асоціативні картки, а ще творці зуміли придумати нові та цікаві ігри з оригінальною механікою:

  • Онейронавти.
  • Містеріум.
  • Детектив Клуб.

Крім того, картки у всіх цих настільних іграх відмінно підійдуть для того, щоб використовувати їх в улюбленому Діксіт як додаткову колоду!

Каркасон

Каркасон

Каркасон - це справжня знахідка для подарунка, яка підійде практично всім: дорослим, дітям від 8 років, навіть бабусям з дідусями, новачкам та гікам (хоча останні, ймовірно, вже її мають (але доповнення завжди можна дарувати!). Гра ідеально підходить для сімейних вечорів, дружніх посиденьок, а також як приємна та нетривала розвага, коли часу на багатогодинні партії в Цолькін чи Пандемію: Спадщина не вистачає. Також версія Каркасон (UA) - це базова гра українською мовою, а всі доповнення та розширення серії також доступні!

Ticket to Ride: Європа (UA)

Ticket to Ride: Європа (UA)

Ігри з серії Ticket to Ride (Квиток на поїзд) традиційно користуються популярністю як подарунки для всієї родини. Це чудова сімейна настільна гра, яка сподобається як дорослим, так і дітям (з 7-8 років можна пробувати, а з 9-10 точно зможете грати). 

Простота правил, яскраве оформлення та захоплюючий ігровий процес роблять її чудовим вибором для подарунка!

Доббл (Dobble)

Доббль (Dobble)

Гра Доббл - це справжній хіт серед ігор на реакцію та уважність. Вона підходить для дітей віком від 4 до 104 років! Компактний формат, швидкі та веселі партії, красива металева коробочка – все це робить Доббл чудовим подарунком для різного віку.

Українські видання ігор серії Munchkin

Українські видання ігор серії Munchkin

Манчкін - це трохи пустотлива пародія на рольові настільні ігри. Її можна подарувати як підліткам, так і дорослим. Завдяки величезній популярності, у серії Манчкін вийшло безліч різноманітних ігор.

Українське видання гри Манчкін порадує чудовим і веселим перекладом! Це культова гра з цікавим українським перекладом та якісними картами - чудовий вибір для веселого проведення часу у колі друзів.

Але будьте обережні: для гри з дітьми віком до 10 років краще вибирати з обережністю, адже девіз "Обшукай друзів!" може створити конфлікт поколінь!

Codenames

Codenames

Гра "Codenames" – це відмінний вибір для тих, хто цінує командні ігри, що базуються на асоціаціях, логіці та поясненні слів. Вона стала популярною як серед любителів простих розваг, так і тих, хто віддає перевагу складним стратегічним іграм. Переваги цієї гри в її простих правилах, що дозволяє легко залучити новачка.

Гра підходить для різної кількості гравців, починаючи від 6 осіб (вчотирьох грати можна, але цікавіше від 6 гравців). Крім того, "Codenames" радує своєю психологічною глибиною та цікавими логічними завданнями. Її можна подарувати як молоді, так і дорослим.

Карти Конфлікту (Cards of Conflict)

"Карти Конфлікту" - це захоплююча гра для вечірок, яка, попри свій чорний, вульгарний та цинічний гумор, має величезну популярність. Рекомендується для молоді, вільної від забобонів та готової до веселого проведення часу. Ця гра 18+ розвиває фантазію та почуття гумору. Однак її краще не дарувати дітям та людям похилого віку.


Читати також