23.07.2024
Популярна наука
eye 1179

Європа на Місяці: першу місію місячного модуля Argonaut заплановано на 2031 рік

Новини науки. Європа на Місяці

Європейське космічне агентство (ESA) планує запустити місячний модуль Argonaut у 2031 році. Апарат розробляється для забезпечення автономного доступу ESA до Місяця. Про це повідомляється в документації, опублікованій ESA.

Очікується, що роботизований модуль під назвою Argonaut буде запущений за допомогою ракети Ariane 6, яка після тривалої серії затримок здійснила свій перший політ 9 липня 2024 року.

В ESA планують, що Argonaut виконає кілька доставок вантажів та наукових приладів на Місяць. Посадковий модуль зможе перевозити до 2100 кілограмів вантажів, включаючи їжу та воду для астронавтів, доставляючи їх у будь-яку точку місячної поверхні з точністю понад 100 метрів. В агентстві пояснили:

Для Argonaut немає заборонених територій; космічний корабель зможе приземлитися у будь-якому регіоні Місяця.

Агентство планує п'ять місій Argonaut у 2030-х роках, кожна з яких охоплюватиме від тижня до місяця від запуску до посадки. Місячний модуль складається з трьох основних компонентів: місячний модуль, що спускається, що відповідає за політ на Місяць і посадку; корисне навантаження, яке може бути місяцеходом, науковими приладами чи іншим обладнанням; і вантажна платформа, яка є інтерфейсом між двома іншими елементами.

Читати також


up