15.07.2024
Популярна наука
eye 1663

Науково-популярні відео тижня. Добірка від 15.07.2024

Науково-популярні відео тижня. Добірка від 15.07.2024

Портал Експеримент пропонує свіжу добірку цікавих та пізнавальних науково-популярних відео. На вас чекають топові відео наукпопа за тиждень та освітні матеріали. Приємного перегляду та мирного неба!

Вебінар «Як триматися: інструменти самоаналізу та саморегуляції» від Антона Єрмолаєва – співзасновника та експерта агенції Псікультура, лікаря-психолога, психотерапевта, практика транзакційного аналізу, консультанта з психічного здоров’я в організаціях. Про дослідження саморозуміння та саморегуляції, як вони пов’язані між собою та як їх розвинути. 

Легенди і міфи про вампірів є у всіх народів. А сучасна культура не може обійтися без горрорів про Дракулу і Едварда Каллена, без коміксів і книг про упирів і вурдалаків, таких відлякуючих, але таких привабливих. Чому пиття крові так бентежить колективний розум людства? Це все лише вигадки чи існують справжні вампіри? Ми розбираємося в цьому, а також пропонуємо найцікавіші випадки з історії вампіризму.

Коли почалася російсько-українська війна? Хтось скаже, що 24 лютого 2022, інші заперечать, що у 2014, але Історія для дорослих вирішила заглибитися ще далі в минуле. І розповісти цю історію з початку. З року... А втім - дивіться.

Чи часто ви стикалися із ситуацією, коли були свідками відкритої агресії, проте не знали, яку позицію займати: домовлятися, чи все ж займати позицію сили і застосовувати інші важелі впливу. Сьогодні у відео розбираємо трикутник агресії та що з ним робити. На зв'язку з вами Мар'яна Франко - психотерапевтка з 18-річним стажем, сертифікована у напрямах: EMDR, Гештальт-терапії, КПТ.

Поговорили з соціальним психологом Іллєю Бачуріним про важливу тему – самоушкоджувальну поведінку та її причини, механізми у мозку і способи менеджменту. Також зачепили питання аутоагресії на індивідуальному та національному рівні. 

Читати також


up