У якому віці краще братися до вивчення англійської мови

Коли вчити англійську

На сьогоднішній день наукові факти свідчать про те, що малюк чує й запам'ятовує мелодію своєї рідної мови ще в маминому животі. Опанування мовою відбувається в перші 3-4 роки. Саме в цей період життя дитина з неймовірною швидкістю запам'ятовує й відтворює слова, словосполучення, фрази. Цей час також є найбільш ефективним для вивчення іноземної мови. Англійська мова для дітей дуже цікава. Вважається, що 4-річна дитина вже готова до запам'ятовування слів англійською. Проте батькам не варто нервувати, якщо вони почали навчати своє чадо іноземної мови трохи згодом.

Найважливіше щодо англійської - це визначитися з метою. Деякі приступають до відвідувань репетиторів або курсів іноземної мови, щоб підтягнути свою ділову англійську й поповнити свій термінологічний лексичний запас. Це стосується тих, хто співпрацює з іноземними клієнтами чи планує працювати в англомовній країні. Охочі навчатися за кордоном вивчають англійську для того, щоб скласти міжнародні тести на рівень володіння мовою (TOEFL, IELTS-). Інші прагнуть покращити свою розмовну англійську, щоб не почуватися ніяково під час подорожей за кордон. Вивчення англійської також сприяє розширенню світогляду. Книголюби намагаються вивчити мову для того, щоб читати шедеври іноземних письменників у оригіналі. Мотивація й мета є головними двигунами прогресу у вивченні іноземної мови.

Вік при цьому не відіграє жодної ролі. Успішний результат, насамперед, залежить від позитивного настрою й старанності. Абсолютно не важливо, скільки людині років, чи то школяр, чи студентка або пенсіонер, почати вивчати англійську ніколи не буває пізно. У кожному віці є щось, що сприятливо впливає на навчання. У дитячому віці – це блискуча пам'ять. Дитина "на льоту" запам'ятовує й повторює іноземні слова й фрази. У старшому віці добре працює асоціативне мислення й логіка. Незалежно від віку спрацьовує золоте правило успішного вивчення іноземної мови – щоденна практика спілкування англійською. Якщо людина відвідує лінгвістичний центр або мовну школу, вона має день за днем розмовляти більше, торкаючись нових тем. У разі самонавчання необхідно знайти англомовних друзів у Інтернеті й спілкуватися з ними якнайбільше й якнайчастіше. Неможливо стати добрим танцюристом, якщо ти танцюєш раз на тиждень. Так само людина не буде хорошим лінгвістом, якщо не буде систематично займатися іноземною мовою.

Переклала Світлана Стрельчук


Читати також