Як швидко вивчити англійську мову

Як швидко вивчити англійську мову


Бувають ситуації, коли англійську необхідно вивчити якнайшвидше. Наприклад, якщо у вас  найближчим часом запланована співбесіда англійською, або ви збираєтеся вступати до вузу за кордоном, чи плануєте переїзд до англомовної країни. Сьогодні розповімо про способи швидкого вивчення англійської мови.

Чи можна швидко вивчити англійську

Спочатку необхідно визначитися, чи можливо в принципі прискорити цей процес. Відразу скажемо: так. Але найкраще не пускати навчання на самоплив, а знайти хорошого викладача та приділити заняттям якнайбільше часу.

Плюсів у навчанні з викладачем, чи то в групі, чи індивідуально, відразу кілька:

  • логічно побудована програма — викладач сам підбере корисні для вас матеріали, пропонуватиме вам їх у логічній послідовності;
  • націленість на результат - у викладача достатньо досвіду, щоб розуміти, які саме методи зможуть наблизити вас до заповітної мети;
  • дисципліна та мотивація — навіть самому дисциплінованому та мотивованому студенту часом потрібні контроль та підтримка з боку, а якщо це не ваші сильні сторони, то без стороннього втручання не обійтися.

Отже, якщо вам необхідно максимально швидко вивчити англійську мову, то звертайтеся до професіоналів.

Які прийоми допоможуть прискорити процес оволодіння англійською

Одних занять із учителем може бути недостатньо. І тоді на допомогу прийдуть додаткові методи. Вони будуть корисні і тим, хто вирішив вчитися самостійно.

Читайте

Читайте в оригіналі. І робіть це регулярно – хоча б 15 хвилин на день. Що читати – це вже ваш вибір: книги, журнали, пости блогерів, різноманітні онлайн-медіа. Зараз великий вибір літератури для різного рівня, вибирайте ту, що відповідає вашому рівню. Використовуйте словники або онлайн перекладачі, в залежності від того, який варіант читання ви обрали.

Дивіться

Серіали навчать розуміти розмовну мову. Фільми допоможуть потренувати різноманітну лексику. Лекції та подкасти на певну тему поповнять ваш словниковий запас. Наприклад, лекції TED - це не тільки спосіб вивчати англійську, але й можливість дізнатися щось нове з різних сфер життя.

Слухайте

Подкасти, радіо, пісні - це не тільки приємне проведення часу, але і відмінний метод тренування для сприйняття англійської на слух. А ще цей метод підходить дуже зайнятим людям, оскільки слухати подкасти та радіоканали можна в будь-якому місці та в будь-який час: по дорозі на роботу, поки ви готуєте вечерю чи займаєтеся у спортзалі. Головне – вибрати цікаву для вас тему, тоді слухати буде приємніше, а розуміти – легше.

Спілкуйтесь

Вивчення слів, розбір граматики, перегляд фільмів та слухання подкастів – це все пасивні методи. Але якщо вам потрібно швидко вивчити мову, доведеться говорити. Без спілкування нікуди. Говоріння включає і письмову мову, головне — щоб був діалог. Тематичні групи в соцмережах, чати з одногрупниками або на мовних сайтах підійдуть будь-які варіанти. Дізнайтеся: можливо, у вашому місті є мовні клуби, де регулярно відбуваються зустрічі, а іноді навіть із запрошеними носіями мови. Спробуйте влаштуватись волонтером на захід міжнародного масштабу. Для цього необов'язково їхати далеко і надовго, зверніть увагу на короткочасні події у вашому місті, наприклад, на спортивний турнір.

Як швидко вивчити англійську

Подорожуйте

Англійською мовою говорять у багатьох країнах, і навіть якщо англійська в якійсь країні не є офіційною, велика ймовірність, що англійською там володіє більшість населення і вам вдасться поспілкуватися. Відправитися в подорож можна не лише заради відпочинку, а й як студент на мовні курси або вожатий у мовний табір. Головне, щоб поїздка не завадила вашим планам вивчення мови загалом. Ще один варіант виїхати за кордон і заощадити на цьому, здійснити це можна через закордонні волонтерські проекти. Так, для участі в них зазвичай вже потрібно знати англійську, але часто достатньо простого рівня. Тож це шанс підтягти мову, максимально занурившись у англомовне середовище.

Ідіть до мети

Для того аби вивчити англійську мову швидше, ми вже запропонували кілька способів. Але важливою складовою у цьому процесі буде розуміння своєї мети. Саме ціль визначатиме шлях до вивчення. Якщо іноземна мова потрібна вам для роботи, то насамперед варто приділити увагу відповідній професійній лексиці та розмовній практиці, слухати подкасти та дивитися лекції на теми, близькі до вашої професії. При підготовці до міжнародних іспитів необхідно зосередитись на їх особливостях: структурі, вимогах. Коли немає розуміння, для чого вам потрібно мобілізувати всі сили на вивчення мови, швидко втрачається інтерес і запал.

Запасіться терпінням

Не чекайте результатів за тиждень. Пам'ятайте, що ваш ресурс не безмежний. Неможливо запам'ятати більше ніж здатний вмістити ваш мозок. Йому потрібен відпочинок та перезавантаження. А ще потрібна підтримка та сміливість. Боятися це абсоютно нормальна реакція, але щоб досягти мети треба щей рухатися. Не помиляється саме той, хто не намагається щось зробити. Щодня хваліть себе, визнавайте свої успіхи. Наприклад, кажіть собі: «Сьогодні я вивчив 20 нових слів, зрозумів 2/3 фільму, зміг поговорити у чаті. Я молодець, тому побавлю себе шоколадом)". Навіть найменше досягнення – це успіх та крок вперед.

Звичайно, що при вивченні англійської на вас чекає серйозна робота, але при бажанні та правильному підході ви досягнете успіху!


Читати також