У Черкасах відбулися змагання з нардів

У Черкасах відбулися змагання з нардів

У Черкасах відбулися змагання з нардів. Ця стародавня східна гра придбала популярність в Європі в 12 столітті після хрестових походів. У ті часи в нарди могла грати тільки аристократія. Зараз вони доступні всім і популярні в усьому світі.

  На турнір зареєструвалося майже тридцять учасників. Для організаторів це стало приємною несподіванкою - розраховували на меншу кількість гравців. Адже подібні змагання проходять в Черкасах вперше.

Костянтин Моїсеєв, організатор турніру:

   - Ми не очікували, що багато людей відгукнеться, але відгукнулися, дзвонили, записувалися, домовлялися

  Олександр Бондаренко - фаворит змагань. У нарди чоловік грає вже більше 30 років, але тільки вдома і з друзями. Каже, такий турнір - непоганий шанс випробувати свої сили.

Олександр Бондаренко, учасник турніру:

   - Граю тільки зі своїми знайомими, а тут більше коло і інтерес і якщо чесно, то хотілося себе випробувати в спортивному азарті.

   Для тих, хто не вміє, але хоче навчитися грати в нарди, організатори влаштували спеціальний майстер-клас. Турнір тривав кілька годин. За перемогу учасники боролися хоч і тихо, але самовіддано. Адже на кону, крім чемпіонського титулу, стояв призовий фонд - близько півтори тисячі гривень.


Читати також