10 речей, що стануться, якщо ви почнете більше читати

10 речей, що стануться, якщо ви почнете більше читати

РУС

1. Ви знайдете прекрасний спосіб, щоб уникнути депресії, потрясінь або нудьги

Избавление от скуки, депрессий и потрясений

Немає необхідності звертатися до телебачення або Інтернету. Читання економить ваші гроші. Запишіться до бібліотеки або завантажте деякі з тих тисяч книг, що знаходяться у вільному доступі. Пориньте в історію. Загубіться в іншому світі. Побудьте в шкірі персонажа, а не в своїй власній. Це швидко, економно і зручно.

2. Ви дізнаєтесь, що у вас є сім'я

Cемейство читателей

Звичайно, у вас є батьки і, можливо, брати і сестри, і, може бути, ціла купа тіток, дядьків, двоюрідних братів, бабусь і дідусів, і багато ще кого. Або, можливо, немає. Можливо, ви просто відчуваєте себе самотнім. Чи є ви буквально сиротою або просто відчуваєте, що не вписуєтеся в свою сім'ю, стаючи завзятим читачем, ви станете частиною дивовижної сім'ї. Це сімейство читачів. Книголюбів. Бібліофілів. Щоб стати одним із них, вам потрібно просто відкрити книжку.

3. Ви станете частиною глобальної бесіди поза часом

Чтение - вне времени

Книги – це спосіб спілкування минулого з нами. Книги стирають відмінності культур і націй, соціальні або класові відмінності. Книги дають нам можливість увійти в життя один одного абсолютно ненав'язливим, але захоплюючим чином.

4. Ви навчитесь правильно і гарно говорити

Чтение поможет научиться правильно и красиво говорить

Читання є найбільш простим способом поліпшити свій словниковий запас, правопис і граматику. Читайте більше і ви зможете самовдоволено посміхатися, коли ваші друзі оновлюватимуть статус з орфографічними помилками. Ви зможете виправляти, коли вони неправильно використовують слова. Ви зможете стати Граматичним Тираном, хто про це не мріяв?

5. Ви з нетерпінням чекатимете черг, зупинок, залів очікування

Книга всегда должна быть с тобой

Це насправді може стати переломним моментом у вашому житті. Замість того, що б розмахувати ногою, позирати на годинник, зітхати або іншим способом показувати свій гнів і розчарування соціально прийнятним способом, можна просто ... читати.

Нехай книга буде завжди з вами. Дістаньте її, і у вас будуть розвага, спілкування й інтелектуальні стимуляції. Ви зможете бути щасливим в будь-який час, в будь-якому місці, навіть, коли очікування триває дуже довго.

6. Ви станете більш добрим та чуйним

Вы станете более добрым и отзывчивым

Можливо, вам байдуже, яка ви людина, але вам дійсно є справа до інших людей. Читання допоможе відчути чужі емоції, що, своєю чергою зроблять вас більш чутливим до оточуючих людей.

Може, ви ніколи не були жертвою расизму, насильства чи бідності. Може бути, ви не знаєте, як відчувається нерозділене кохання. Можливо, ви вважаєте, що легше критикувати, ніж співчувати. Але, коли ви проживаєте інші життя через книги, ви починаєте помічати інші життя навколо вас. Життя, про які ви й гадки не мали. І починаєте проявляти більше розуміння. Більше інтересу. Трохи менше “ми проти них” і трохи більше “ми всі разом тут”.

7. Ви дізнаєтесь багато нового

Вы узнаете много нового

Навіть якщо ви читаєте лише фантастику, то можете дізнатися досить багато про культурний вплив, відносини, історії, страхи, людську психологію, різний прояв духовності, наслідки війни, про те, як роботи, безумовно, захоплять світ або про те, як супергерої примудряються тримати свої костюми в чистоті. Усе це дуже корисна інформація.

Хочете ще? Тоді читайте не фантастику. Біографії, мемуари, книги про поточні події. Хоча ні, пропустіть книги про поточні події. Замість цього читайте історію, таким чином, ви дізнаєтеся більше про те, що відбувається зараз і чому. Філософія, психологія, відкриття. Якщо ви зацікавлені в чомусь, ви зможете знайти книгу про це. Скоріш за все ви зможете знайти цілий розділ книг про це.

8. Ви зрозумієте, що були дурніші, аніж думали

Вы будете удивлены

Ви гадали, що знаєте багато, що у вас широкий погляд на життя і досить точне уявлення про світ, про те, як все влаштовано. А потім ви почали читати.

Можливо, перші кілька книг не були такими вже грандіозними. Можливо, вони не змусили вас покинути вашу зону комфорту. Але потім хтось сказав: “Ти повинен прочитати це”.

І тоді ви розумієте, що все, що ви знали, – не зовсім вірно. Ви відчуваєте, що хтось зламує ваш мозок. І трохи світла починає просочуватися всередину, і ви розумієте, що інтер'єр вашого розуму насправді тьмяний, запорошений і переповнений різними припущеннями. Чим більше ви читаєте, тим більше стають тріщини, непотрібне йде, стає більше світла, повітря очищується.

І ви починаєте заселяти свій розум різними зображеннями бесід, ідей, даних, почуттів. Поезія. Фрагменти життя, яким ви не жили, але, так чи інакше, відчули через книгу. Емоції, що не належать вам, але ви відчули їх так само сильно.

9. Ви станете більш креативним

У вас появится много новых идей

Коли ви наповнюєте свій розум матеріалом з усіх цих книг, щось чудове починає відбуватися. Ваш розум прокидається. Адже креативність полягає в умінні знаходити зв'язки. Творчі люди, винахідливістю яких ми захоплюємося, роблять це легко. Маючи широку базу знань, їм не потрібно розділяти їх за категоріями. Вони дозволяють поезії проникнути в науку. Вони розуміють, що поділи зайві. Ми ставимо мітки на речі, щоб нам здавалося, ніби ми розуміємо їх, але іноді це неефективно. Читання допомагає зірвати ярлики.

Читання допомагає наповнювати наш розум із різних джерел, і потім усі ці знання можуть взаємодіяти і з'єднуватися незвичайним чином.

10. Ви станете більш сміливим і не боятиметеся здаватися дивним

Вы станете более смелым

Коли ви читаєте книги, що є продуктом чужої уяви, ви починаєте довіряти своїй власній уяві і використовувати її. Адже це чудова ідея! Використовувати мозок з усім його божевільним, чудовим потенціалом.

Читання допоможе вам у цьому. Якщо вам здається, що ви дивний, пориньте в світ сюрреалізму або наукової фантастики (або сюрреалістичної фантастики), і ви станете відчувати себе найнормальнішою людиною в світі.

Чим більше ви читатимете, тим більше ваша уява братиме участь у вашому житті, створюючи унікальний досвід, знання і особистість. Хто знає, яким буде результат? Хіба ви не хочете це з'ясувати?

© md-eksperiment.org


Читати також