03-03-2017 Мистецтво 427

Актори, які зайняли режисерське крісло

Актори, які зайняли режисерське крісло

РУС

Отримавши успіх і визнання на екрані, багато талановитих акторів опиняються по той бік камери. І часто ці спроби заслуговують не меншої уваги. Ми пропонуємо вам акторів, які заробили собі нове ім'я, зайнявши режисерське крісло.

Клінт Іствуд

Клинт Иствуд

Актор: Телевізійний ковбой, образ якого визначив Серджіо Леоне, коли працював над фільмом “Хороший, поганий, злий”. Цей лаконічний образ аморальної, холодної людини набув популярності в Голівуді і знайшов своє продовження в “Брудному Гаррі”.

Режисер: Перейнявши режисерський підхід Дона Сігела “менше означає більше”, Істувуд кидався від жанру до жанру, і в своїх пошуках створив багато чудових фільмів, серед яких “Непрощений”, “Таємнича річка”, “Крихітка на мільйон” і “Гран Торіно ”.

Чарлі Чаплін

Чарли Чаплин

Актор: Комік, який народився на сцені Лондона, не проґавив свій шанс і перебрався до Голівуду, уклавши контракт c Keystone Studios. Там він швидко став зіркою, після створення “Волоцюги”.

Режисер: Проте ніхто не знав Бурлаку як Чарлі Чапліна, тому він умовив голову студії Макка Сеннета довірити йому режисуру. Так він визначив стандарти комедії свого часу, а також розширив їх, додавши драматичні елементи в “Малюкові”. На той момент він уже був співвласником студії United Artists.

Орсон Веллс

Орсон Уэллс

Актор: Вундеркінд, який почав свою сценічну кар'єру в підлітковому віці в Дубліні, який знайшов свій власний голос і популярність на підмостках Нью-Йорка, а також створюючи радіоспектаклі, серед яких “Війни світів”.

Режисер: Уеллс почав режисерську кар'єру в молодому віці, в якості і режисера, і актора. Його заманили в Голівуд, пообіцявши цілковиту свободу творчості. Так було з “Громадянином Кейном”, а потім почалися неприємності.

Вуді Аллен

Вуди Аллен

Актор: Аллен привернув увагу до своєї персони завдяки комічним нотаткам і скетчам на телебаченні. У цих скетчах він створив образ невротичного і жалісливого інтелектуала. Після чого дебютував у фільмах “Що нового, кішечко?” і “Казино “Рояль” 1967 року.

Режисер: Аллен вирішив стати режисером після розчарування трактуванням його сценарію для “Що нового, кішечко?”. Він приймає доленосне рішення – створює нову форму комедії в таких фільмах, як “Енні Холл” і “Манхеттен”.

Такесі Кітано

Такеши Китано

Актор: У Японії Біт Такеші відомий як комік, зірка “Замку Такеші”. Однак його участь у фільмах “Щасливого Різдва, містере Лоуренсе” підняла його на новий рівень.

Режисер: Такеші став режисером випадково, взявши на себе головування в “Жорстокому поліцейському” після того, як Хельмер захворів. Однак це був успішний досвід, і він знайшов свій характерний стиль – незворушна, сюрреалістична суміш насильства і комедії.

Бен Аффлек

Бен Аффлек

Актор: На межі тисячоліть Аффлек заявив про себе як про чергового великого актора, який потім втратив свій шанс участю у невдалих фільмах і медіацирку навколо відносин із Джей Ло.

Режисер: Згадуючи оскароносний сценарій, написаний Аффлеком і Меттом Деймоном для фільму “Розумниця Уілл Хантінг”, не дивно, що Аффлек виявився талановитим і в якості режисера. Кожна з його режисерських робіт успішна. “Прощавай, дитинко, прощавай”, “Місто злодіїв”, “Операція Арго”.

Террі Джонс і Террі Гілліам

Терри Джонс и Терри Гиллиам

Актор: Одна шоста “Летючого цирку Монті Пайтона” приходиться на цих двох. Джонс як актор, брав більше участі в зйомках, у той час, як Гілліам в основному займався анімацією. Проте в пізніх серіях брав собі ролі, які іншим не подобалися.

Режисер: Два Террі проявили величезний інтерес до режисерської справи при зйомках “Монті Пайтон і “Священний Грааль”. Після чого Джонс став режисером для Монті Пайтона, а Гілліам пішов своїм шляхом.

Мел Гібсон

Мел Гибсон

Актор: Актор, який став іконою за свої ролі Божевільного Макса і Мартіна Ріггса. Пік популярності Мела припадає на 1980-1990-ті роки.

Режисер: Режисерський дебют Гібсона з фільмом “Людина без обличчя” був скромним. Однак його подальша робота “Хоробре серце” приносить йому Оскар. Після чого він створює шедеври нульових “Страсті Христові” і “Апокаліпсис”.

Гері Олдман

Гэри Олдман

Актор: Британська зірка, чию кар'єру можна умовно розділити на три етапи: хамелеон -наслідувач, голлівудський лиходій і тихий гарний хлопець.

Режисер: Усього одна робота, але зроблена від чистого серця –напівбіографічній фільм про дорослішання в Лондоні – “Не ковтати”.

Бен Стіллер

Бен Стиллер

Актор: Комік, який обрав шлях батьків Джеррі Стіллера та Енн Міри, створивши культове скетч шоу “Шоу Бена Стіллера”, що проіснувало лише рік, але стало поштовхом до подальшої кар'єри Стіллера.

Режисер: Візитною карткою Бена стали фільми “Реальність кусається” і “Кабельник”. Також варто відзначити фільм що нещодавно вийшов, “Неймовірне життя Уолтера Мітті”.

Кевін Костнер

Кевин Костнер

Актор: “Новий Гарі Купер” – пристойний, середньостатистичний американець, який любить бейсбол ( “Поле його мрії”) і бореться з поганими хлопцями ( “Недоторканні”).

Режисер: Костнер здивував усіх своїм елегантним фільмом у дусі старої школи “Танцюючий з вовками”, однак наступний фільм “Листоноша” зіпсував його репутацію.

Шон Пенн

Шон Пенн

Актор: “Дика дитина”, яка заробила скандальну славу ще до шлюбу з Мадонною, але продемонструвала відмінний рівень акторської майстерності в фільмах “Кольори” і “Військові втрати”.

Режисер: Дебютна картина Пенна “Індіанець, що біжить” була заснована на пісні Брюса Спрінгстіна, і наступні його роботи “Постовий на перехресті”, “Обіцянка” і “У диких умовах” були чудові.

© md-eksperiment.org


Читати також