​Як зрозуміти, що вам потрібен зволожувач повітря

зволожувач повітря

Придбання зволожувача повітря в магазині ІТ Клімат - це найкраща пропозиція для поліпшення якості повітря в приміщенні та дихання.

Коли повітря сухе, ваша дихальна система цим не задоволена. Навіть якщо у вас взагалі немає медичних проблем, ви можете постраждати від цього. Ваша шкіра та носові ходи висихають - аж до легенів. Ви можете прокинутися із сухим ротом і почати кашляти без причини.

Міністерство охорони здоров’я рекомендує підтримувати рівень вологості вашого будинку між 30% і 50%. Воно також пропонує використовувати відфільтровану воду у зволожувачах повітря, якщо це можливо, щоб уникнути мінералів та мікроорганізмів, які можуть містити нефільтрована вода.

Коли слід використовувати зволожувач повітря

Сухе повітря може спричинити дискомфорт у вашому носі та легенях і погіршити існуючі умови проживання в оселі. Рівень вологості, який не є оптимальним, може завдати шкоди всім.

Використання зволожувача повітря може полегшити:

  • Хронічний нежить.
  • Симптоми сінної лихоманки.
  • Кровотечі з носа.
  • Спалахи астми та алергії.
  • Синусові скупчення.
  • Сухість у горлі.

Який тип зволожувача вам потрібен?

Незалежно від того, який тип зволожувача ви вибрали, за словами лікарів, кожен повинен мати якийсь тип зволожувача повітря у своєму будинку.

Ось швидка розбивка доступних типів:

Центральний зволожувач повітр

Цей зволожувач повітря вбудований безпосередньо в систему опалення та кондиціонування вашого будинку і може контролювати рівень вологості у всьому будинку. Це найдорожчий варіант, але це найефективніший вибір.

Випарники

Цей тип зволожувача продуває вологу через зволожений фільтр. Вентилятори виштовхують вологість у приміщення.

Зволожувач крильчатки

Цей агрегат створює прохолодний туман, який виштовхується в приміщення дисками, які обертаються з великою швидкістю.

Паровий випарник

Цей варіант з електричним струмом нагріває воду та охолоджує її, перш ніж виштовхувати водяну пару в приміщення. Випарники можна переміщувати з кімнати в кімнату.

Ультразвуковий зволожувач повітря

Подібно до крильчатки, цей зволожувач повітря поширює прохолодний туман по кімнаті за допомогою ультразвукової вібрації.

Як максимально використати зволожувач повітря

Спробуйте виконати ці прості дії:

Освіжіть воду

Кімнатні зволожувачі повітря щодня використовують літр води, і ви повинні міняти воду, щоб уникнути появи цвілі або бактерій, які могли б рости в стоячій воді. Мийте будь-які відра чи фільтруючі системи також кожні два-три дні.

Змініть фільтр

Якщо у вас є центральний зволожувач повітря, міняйте фільтр принаймні так часто, як рекомендує виробник, або раз на місяць.

Перевірте рівень вологості

Кожен день перевіряйте рівень вологості у вашому домі, оскільки занадто велика вологість може також спричинити проблеми з легенем.

Подумайте про придбання гігрометра, який буде постійно контролювати вологість вашого будинку.


Читати також