Історія появи суші. Як в Україні з’явилася рисова екзотика?

доставка суші у Львові

Сучасна доставка суші у Львові дозволяє отримувати справжні кулінарні шедеври на будь-який смак. Відома велика кількість різних видів такої страви. Вони відрізняються за способами приготування, складом. Сьогодні це один з найпопулярніших в Україні продуктів, який не залишає гурманів рівноважними.

Походження та особливості чарівної страви з японським колоритом

Як свідчить історія, справжнє суші приготував японський кухар Йохей Ханай в XIX столітті. Перший ресторан, що розпочав готувати вже вдосконалену їжу, відкрився в Європі у 1997 році (м. Лондон). Пізніше таємницями японської кухні зацікавилися спеціалісти з України.

Кожен з видів суші має свій певний вигляд, смак, аромат. У 80-х роках минулого століття з метою економії у ресторанах світу розпочалося використання роботів. Машини виконували значну частину дрібних кухарських операцій, полегшуючи та прискорюючи рішення справ у закладах харчування. Але й сьогодні деякі шеф-кухарі вважають, що приготування суші треба довіряти лише людині-спеціалісту.

Японські фахівці зі сфери кухарської справи впевнені, що в процесі приготування такої їжі важливо дотримуватись чітких правил. У VII столітті прототип страви, який називався в Японії «сусі», готували протягом декількох місяців. Рисовий оцет кулінари вперше додали в суші у XVII столітті.

На початку XXI століття така їжа в ресторанах України викликала справжній фурор. В середині 10-х років вона стала одною з найпопулярніших в країні. Кухарі адаптували страву під традиційні смаки українців, але залишили загадковість японського колориту.

Особливості сучасного приготування та вживання страви

Щоб досягти найкращого смаку й високої якості, сьогодні спеціалісти беруть виключно свіжі продукти. Спочатку декілька разів миють рис, після чого варять у воді, яка настоялася на водоростях «комбу», перекладають його на дерев’яний посуд. Для приготування суші використовують різні спеції, додаткові продукти. Сучасну страву урізноманітнюють композиціями китайських, італійських, французьких смаків.

Для суші рекомендуються приправи: васабі, гарі, рисовий оцет. Доволі часто їжу подають із соєвим соусом. Зі спільної тарілки страву треба брати за допомогою паличок. Такий кулінарний шедевр японські кухарі рекомендують ставити на стіл разом зі смаженими грибами, овочами або бобовою пастою. Що стосується напоїв, кулінари радять зелений чай.


Читати також