Що потрібно знати про суші? Як правильно їсти суші? Як приготувати?

суші

Сьогодні страва суші дуже популярна у всьому світі. А що Ви знаєте про неї?

Ми їмо це блюдо не тільки в популярних ресторанах, але і замовляємо суші іф на новому сервісі Smaki-maki у Івано-Франківську, а іноді навіть самі готуємо вдома. Що потрібно знати про ці азіатські ласощі?

Суші Савойр-Вівр (savoir-vivre)

Японці часто дивуються, побачивши суші в інших країнах. Наші ресторани подають це блюдо в американському стилі, а не в японському. В основному це поєднання кухні фьюжн і суші, тому його називають суші фьюжн. Крім того, не всі види суші родом з Азії. Наприклад, каліфорнійські роли маки були створені в США у вісімдесятих роках. Посередині водорості, а зовні перший шар складається з рису, покритого обсмаженим кунжутним насінням.

При приготуванні суші вдома дотримуйтеся певних правил, але не бійтеся експериментувати з інгредієнтами. Тільки наша уява є межею.

Що означає слово "суші"?

Слово «суші» означає кислий рис, тобто заправлений оцтом. Характерною рисою суші є зовсім не начинка. Це властивість рису, приготованого з особливого сорту, приправленого рисовим оцтом.

Як правильно їсти суші?

Суші зовсім не обов'язково їсти паличками. Якщо не можеш, їж руками! Японський лейбл передбачає цей тип дії, і, крім того, це доцільно. Увага! Столові прибори (і особливо ножова різка) заборонені.

Доповнення до суші

Маринований імбир зовсім не прикраса. Його завдання - чистити смакові рецептори між послідовними укусами, під час поїдання суші.

Коли їдять суші, запивати не обов'язково. У ресторанах цього типу їх зазвичай подають із зеленим чаєм або напоєм з алое.

Увага! Сьорбати в японському ресторані - це ознака того, що у вас відмінний смак, а ще це найвища похвала для кухаря.

Зроби сам! Як готувати суші вдома. Правила приготування

При приготуванні суші потрібно найбільше часу на приготування інгредієнтів. Саме закручування ролів - досить просте заняття, яке ви можете швидко освоїти. В Японії для намотування використовується спеціальний бамбуковий килимок, але для цього достатньо мати велику дошку, на якій розміщений прямокутний норіевий килимок - блискучою стороною вниз і коротшою стороною один до одного. Трохи менше половини прямокутника слід викласти тонким шаром рису, що не вимішуючи рукою, а на ньому розкласти інгредієнти у вигляді тонких скибочок (майже по всьому рису або довгастим шматочкам - близько 3 см від більш короткого краю килимка з водоростей), які після скручування і поперечного перерізу будуть утворювати декоративну частину порції. Перед тим, як вміст почне скручуватися, край килимка повинен бути злегка зволожений водою, щоб він краще прилипав. Якщо після скручування кінці рулону занадто нерівні і зазубрені, їх необхідно відрізати, а потім нарізати суші гострими ножами на невеликі порції. Кожен шматок повинен мати розмір одного укусу, який «за 1 раз» потрапить в рот - згідно японської етики. Кусати його по шматочку і класти назад на тарілку - погана манера.


Читати також