Тонка піца - класика італійської кухні. Рецепт

Піца. Рецепт

Піца на тонкому тісті - це класичне блюдо італійської кухні, яке готують в спеціальній печі, що топлять дубовими дровами. Температура в такій печі досягає майже 500 градусів, і піца запікається за півтори хвилини. Якщо ви хочете порадувати себе смачним італійським блюдом, рекомендуємо замовити його в Орігамі піца Львів. Однак смачну піцу за італійським рецептом можна приготувати і в себе вдома, у звичайній духовці.

Тонке тісто

Щоб приготувати тонке тісто для італійської піци, потрібно:

  • склянка води,
  • дві склянки борошна,
  • чайна ложка сухих дріжджів і стільки ж солі,
  • дві чайних ложки цукру,
  • три столові ложки оливкової олії.

Починаємо робити тісто: наливаємо в чашку воду, додаємо цукор, щіпку солі, дріжджі і столову ложку борошна. Ми залишаємо цю суміш на 15 хвилин, щоб приготовані дріжджі забродили - повинна з'явитися піна на поверхні. Після цього додаємо всі інші інгредієнти, що залишилися і замішуємо тісто. Важко в точності сказати, скільки саме борошна потрібно для приготування тіста, оскільки це залежить від властивостей конкретно взятого борошна. Тому визначати готовність тіста потрібно ще і на дотик, а не тільки за кількістю інгредієнтів.

Викладаємо тісто на суху поверхню, що посипана борошном, і починаємо замішувати, підсипаючи борошно в процесі по необхідності. Тісто не має розтікатися, але і не має бути зовсім "гумовим", а пластичним і податливим за структурою. Готове тісто потрібно змастити оливковою олією і залишити на півтори години в чашці, прикривши харчовою плівкою зверху.

Коли вийде час, з тіста потрібно сформувати корж, обваляти його в борошні. Основу для італійської піци не розкочують качалкою, а розтягують тісто на кісточках пальців. Тоді воно виходить тонким посередині і з потовщеною скоринкою по краях. Готову основу потрібно укласти на деко, попередньо досить змащене маслом.

Начинка

В якості начинки потрібно використовувати:

  • шість столових ложок томатної пасти,
  • великий помідор,
  • печериці,
  • моцарелла, 300 грам.

Беремо деко з основою для піци і ретельно промазуємо його томатною пастою. Печериці ріжемо пластиками і красиво укладаємо. Після нарізаємо кружечками помідор - це наступний шар. Його потрібно буде трохи посолити. Зверху посипаємо все тертим сиром.

Запікається піца в духовці на найвищій потужності близько десяти хвилин. Готовність піци можна буде визначити по тому, що сир почав зарумяніватися.


Читати також