08-07-2020 Музыка 358

“Sugar Moon” - колаборація електронщиць Krapka;KOMA з ірландкою Pixi Ink

“Sugar Moon” - колаборація електронщиць Krapka;KOMA з ірландкою Pixi Ink

8-го липня відбувся реліз міжнародної колаборації між українським електронним дуетом krapka;KOMA та ірландською вокалісткою/саунд-продюсеркою Pixi Ink. Познайомились дівчата у Лондоні в квітні 2017-го року на івенті Electronic Music Open Mic, після чого почали слідкувати за творчістю одна одної, а тепер випускають спільний сингл.

Послухати на стрімінгових платформах

Pixi Ink (Carla Jane Duffy): “Я почула Quarantine Beat 2 дуету, це був інструментальний трек у стилі chill-hop, який мені дуже сподобався. Я придумала слова і записала вокал, назвала пісню “Sugar Moon”. Це було десь на початку карантину, і саме в ті дні я спостерігала за таким небесним явищем, як рожевий повний місяць, і надихнулася його красою.

Слова пісні про пару, що сидять під цим величезним місяцем та говорять про те, що все буде добре і разом вони зможуть пробратися крізь темряву до світла. Останнім часом я була захоплена фразою “І це також мине” (And this too will pass), і взагалі ця тема присутня в усій мої недавній творчості. Думаю, що з огляду на те, який божевільний світ у 2020-му, дуже важливо пам’ятати цю просту істину - “і це також мине”.

(Перекладено з англійської - стаття в британському виданні Analogue Trash https://www.analoguetrash.com/blog/interview-with-ira-lobanok-of-krapkakoma-and-carla-jane-duffy-of-pixi-ink)

krapka;KOMA: “Хоча в нас і накрився тур до Британії, все одно колаборація з британцями сталась :D Це був напевно наш найпродуктивніший колаб. Як тільки ми послухали чуттєвий голос Карли та її вокальне фразування, одразу виникла ідея випустити наш до того інструментальний Quarantine Beat 2 як повноцінний сингл. Ми лише трохи змінили структуру треку, додали мінорний брідж та подвійний приспів у кінці; та ось вже 8-го липня чекаємо виходу нашої першої міжнародної колаборації. До речі, Pixi Ink потрапила на обкладинку синглу та стала героїнею нашого мальованого світу.”

Сингл “Sugar Moon” разом із 9-ма інструментальними композиціями від Krapka;KOMA став саундтреком до відео-гри Titan Chaser, що вийшла на платформі Steam 29-го травня. За місяць було продано 2500 копій в ранньому доступі, та ще 7500 людей очікують виходу фінальної версії.

Цієї весни, зважаючи на ситуацію у світі, у Krapka;KOMA відмінились тури до Німеччини та Британії, а також інші “живі” події. Але дуже вчасно прийшов запит на створення саундтреку до відео-гри - інтерактивного експіріенсу, що мав супроводжувати музику. Так в умовах ізоляції, кожні декілька днів дует створював та випускав інструментальні композиції, що в результаті об’єднались у серію під назвою “Quarantine Beats”, яких наразі дев’ять; крім того, кожен трек супроводжується абстрактними відео, відзнятими в домашніх умовах у період карантину.

Згодом, ідея переросла з інтерактивного експіріенсу в гру з сюжетом та квестами. Для гурту це стало цікавим способом достукатись до нової аудиторії та розширити коло слухачів по всьому світу.

Збірка “Quarantine Beats” продовжує зацікавлювати як українських, так і іноземних музикантів, тому найближчим часом плануються як мінімум ще 2 колаборації.


Довідка:

Krapka;KOMA - це дівочий електронний гурт, що базується у Львові, Україна. Іра Лобанок та Альона Коваленко разом пишуть, випускають та виконують власну музику. Однією з головних особливостей дуету є мульти-інструментальність та мультизадачність. Музичний жанр проекту поєднує риси downtempo, indie electronica та experimental, іноді присутні елементи джазу, адже обидві музикантки мають джазову освіту. Серед музичних натхнень, які найбільше вплинули на проект, можна виділити британські колективи Submotion Orchestra та Radiohead.Pixi Ink - ірландська вокалістка та саундпродюсерка, що поєднує чуттєвий та проникливий вокал з електронним звучанням, що базується в Лондоні та створює композиції переважно у стилі lofi pop.

Titan Chaser - медитативний сюреалістичний експіріенс водіння машини, де, під музику Krapka;KOMA, героїня допомагає відвести від міста гігантських міфічних створінь, не завдаючи їм шкоди. Автор: Стас Шостак.



Читати також