Zeva Zero. Ваш персональний НЛО

Стартап Zeva

Zeva Zero – це літальний апарат круглої форми діаметром 2,4 метра та вагою 317 кг. Розробники пропонують використовувати його для доставки пасажирів до важкодоступних місць, куди зараз можна потрапити тільки на вертольоті.

Наприклад, на бездоріжжі, у ліс чи при переправі на острови.

Пристроєм вже зацікавилися військові, але творці впевнені, що в майбутньому їхню «тарілку» можна буде застосовувати для служб порятунку або навіть цивільних перельотів, у тому числі як таксі.

Розробники описують систему управління Zeva Zero як «частково пілотовану». Тобто, нею можна буде керувати як дистанційно, так і зсередини.

Перебуваючи на землі, диск стоїть вертикально. Вхід знаходиться позаду. Людина повинна зайти всередину, притиснутися грудьми та животом до передньої стінки кабіни та щільно зачинити за собою двері.

Приблизно через 20 секунд після підйому вгору апарат переходить на горизонтальний крейсерський режим, у якому весь корпус Zero Zeva стає крилом, що створює підйомну силу.

Пасажир практично весь політ проводить у положенні лежачи на животі.

Zeva Zero може розвивати швидкість приблизно до 257 км/год та пересуватися на відстані до 80 км.

Приземлення, як і зліт, відбувається у вертикальному положенні. На підльоті до місця призначення апарат просто задирає "ніс" і акуратно ставить пасажира назад на ноги.

Пристрій максимально екологічний, оскільки працює за рахунок електродвигунів та батарей.

У разі їх займання всередині передбачено обладнання, яке запобігатиме нагріванню кабіни та виведе токсичні гази за межі корпусу, щоб унеможливити ризик шкоди для пасажира.

У випадку аварії людина може евакуюватись за допомогою парашута.


Читати також