27-01-2022 Розваги 112

Вийшов трейлер німецької драми «Велика свобода»

Велика свобода 2022

У мережі з'явився новий трейлер гучної німецької драми «Велика свобода», відзначеної минулого року на 74-му Канському кінофестивалі нагородою у категорії «Особливий погляд».

У картині підіймається гостра тема гомосексуалізму і майже вся основна дія розгортається в замкнутих просторах.

У центрі сюжету - ув'язнений Ганс Гоффман (Франц Роговський), який неодноразово відбував терміни у в'язницях за звинуваченням у мужолюбстві.

Опинившись за ґратами після Другої світової війни на основі порушення параграфа 175 (антигомосексуальне положення, що діє в Німеччині з 1872 року), зневірений протагоніст заводить з засудженим за вбивство співкамерником Віктором (Георг Фрідріх) дружбу, яка з роками переростає у щось більше.

Згодом Гансу вдається примиритися зі своєю сумною долею, завдяки чому він приходить до висновку, що, можливо, сирі та напівзруйновані стіни тюремної камери йому підходять краще, ніж обмежене життя на волі.

За режисуру відповідає творець драми «Тихе життя» Себастьян Майзе, сценарій він написав разом із автором своєї дебютної стрічки Томасом Рейдером. На території США «Велику свободу» випустять уже 4 березня.


Читати також