Біографія Джона Гокса

Біографія Джона Гокса

Джон Твелф Гокс (укр. Дванадцять Яструбів, також відомий серед своїх фанів як J12H або JXIIH) – це псевдонім, а його справжня особистість невідома.

Письменник, який став відомим завдяки антиутопічному роману «Мандрівник». Він є першою книгою трилогії «Четверте Царство», до якої входять, окрім «Мандрівника», «Темна ріка» та «Золоте місто. Таємничий дар».

Під час чату із своїми фанами Джон Твелф Гокс пояснив походження свого псевдоніму: «Це реальна історія... Я прогулювався лісом... Перетинаючи місце, де яструби мостили гнізда. І 12 яструбів кружляли над моєю головою протягом десяти хвилин. Настільки близько, що кінчики їхніх крил черкали по моїй голові. Ось чому я обрав таке ім'я. Справжні яструби. Не символічні».

Єдине, що про нього відомо достеменно: «Я живу поза мережею». Ця фраза була записана на сайті Random House у його біографії. У нього немає нічого, за допомогою чого уряду або комусь іншому його можна було б знайти: ані кредитних карток, ані посвідчення водія. Будь-які спроби розшукати його або зв'язатися Джон сприймає як порушення меж його особистого життя.

Ця людина (це може бути чоловік або жінка) дуже загадковий автор. Його агент Джейсон Кауфман стверджує, що, найімовірніше, він – чоловік. Це автор-початківець, що спілкується зі своїм агентом через супутниковий телефон, який неможливо відстежити, а під час розмови використовує синтезатор голосу.

Судячи з усього, йому понад 30 років, можливо, десь 40-50. Згідно з інформацією його агента, Твелф живе в Нью-Йорку, Лос-Анжелесі, Лондоні.

Його агент ніколи не бачив Джона Гокса особисто. Він не користується телевізором, любить вино і водить машину, якій понад 15 років. Усі ці подробиці вдалося витягнути Джейсону Кауфману з розмов з автором. Видавництво «Doubleday» стверджує, що це не просто якісь забаганки автора або піар: «Твелф дуже цінує особисту приватність так само, як і його герої. І все це для нього не жарти…».

Дехто вважає, що вся ця загадковість – добре продуманий рекламний хід, що збільшує популярність автора. Джулі Віттерс Шлек (Julie Wittes Schlack) у своїй статті припускає, що Джон Твелф Гокс взагалі не новачок у літературній справі, насправді він звільнений сценарист серіалу «Зоряний шлях: Ентерпрайз», а зараз «щасливо заробляє гроші».

Романи:
2005 - Мандрівник / The Traveller.
2007 - Темна ріка / The Dark River.
2009 - Золоте місто. Таємничий дар / The Golden City.

Біографія

Твори

Критика


Читати також