04-02-2022 Розваги 166

​Режисер «Бетмена» розповів, чому новий Загадник – не просто серійний вбивця

​Режисер «Бетмена» розповів, чому новий Загадник – не просто серійний вбивця. Новини кіно 2022

Режисер і сценарист майбутнього фільму «Бетмен» Метт Рівз пояснив, чому головного лиходія Загадника (Пол Дано) не можна назвати звичайним серійним вбивцею.

В інтерв'ю Total Film Рівз зазначив, що нова версія Едварда Нігма натхнена вбивцею Зодіаком, про якого він багато дізнався з книги «Мисливець за розумом». Автора зацікавила моторошна ідея того, що маніяк використав примітивний костюм, щоб приховувати свою особистість. І Загадник якраз постане у дуже простому саморобному костюмі.

За сюжетом Загадник вбиватиме корупціонерів – своїми діями він хоче відкрити Бетмену (Роберт Паттінсон) та поліції Готема очі на проблеми міста.

Як підкреслив Рівз, мотиви Нігми і відрізняють його від звичайного маніяка: «Він не просто серійний вбивця. Він передає політичну повістку. У його діях є терористичний аспект. Він звинувачує місто в тому, яким воно є. Він атакує те, на чому тримається закон міста».

Рівз додав, що всі злочини Загадника сильно вплинуть на Бетмена. Брюс Вейн багато дізнається про Готем, себе і свою сім'ю: «Весь сенс цього полягав у тому, щоб поставити [Бетмена] на шлях, який приведе його до розкриття таємниці історії міста – чому воно таке корумповане. А рано чи пізно все стане досить особистим для нього».

Фільм «Бетмен» не стане історією походження самого Бетмена - Брюс Вейн вже два роки захищає Готем як Темний лицар. Натомість, як наголосив Метт Рівз, фільм покаже становлення інших персонажів з оточення Бетмена, включаючи Загадника.

Прем'єра фільму «Бетмен» DC намічено на 3 березня.


Читати також