16-02-2022 Розваги 87

Дені Вільнев заявив, що фільм «Дюна 2» розповість більше про Дім Харконненів

Дім Харконненів Новини кіно 2022

Дені Вільнев розкрив свіжі подробиці про майбутній фільм «Дюна 2». Режисер та сценарист підтвердив, що у сіквелі він зосередиться на історії Дому Харконненів.

Перша «Дюна» показала зародження конфлікту Харконненів та Атрідів. Наприкінці фільму Пол Атрід (Тімоті Шаламе) та його мати Леді Джессіка (Ребека Фергюсон) приєдналися до фрименів і вирушили у велику подорож планетою Арракіс. У продовженні Пол зіграє важливу роль у масштабній війні двох Домів.

У новому інтерв'ю Empire Вільнев розповів, що у сіквелі він збирається ще краще вивчити багато сюжетних ліній роману Френка Герберта «Дюна». Наприклад, режисер приділить більше уваги Харконненам: «Це як шахова партія. У другій частині з'являться нові персонажі. Я ще давно вирішив, що перша частина буде більше присвячена Полу Атріду та Бене Ґессериту, а також першому контакту Пола з іншою культурою. А в другій частині буде більше матеріалу про Харконненів».

У першій частині Харконнени та лідер Дому барон Володимир Харконнен (Стеллан Скашгорд) зіграли важливу роль у сюжеті. Проте сцен із лиходіями було не дуже багато. У продовженні глядачі зможуть більше дізнатися про мотиви барона Харконнена та стан справ у його Домі.

Дені Вільнев планує розпочати зйомки «Дюни 2» наприкінці літа 2022 року. За словами автора, сценарій уже написаний, тому він почувається впевнено. Також Вільнев сказав, що сіквел буде складнішим, ніж оригінал. Мабуть, режисер має на увазі масштаби виробництва та більш багату на деталі історію.

«Дюна 2» буде знята по другій половині книги «Дюна». Прем'єра запланована на 18 жовтня 2023 року.


Читати також