Науково-популярні відео тижня. Добірка від 26.09.2022

2022 вересень фото наукпоп

Портал Експеримент пропонує свіжу добірку цікавих та пізнавальних науково-популярних відео. На вас чекають топові відео наукпопа за тиждень. Приємного перегляду та мирного неба!

Левітуючий квадрокоптер [Veritasium]

Очевидно, що цей «квадрокоптер» є демонстраційним пристроєм, який показує, як рухомі магніти над провідною поверхнею можуть спричиняти левітацію. Він не був оптимізований для мінімізації втрат або як ефективний вид транспорту. Та все ж я вважаю, що він крутий. Я звик бачити легкі предмети, які піднімаються в повітря індукованими струмами, але не машину масою 40 кг.

Вебб зняв Марс, Старшип підкоптився: Дайджест космічних новин від 24.09.2022

Дайджест від Alpha Centauri.

Новини космосу на Хмаринка Science

Критичний перед польотний тест для Артеміc I... Місія DART наближається до кульмінації… І нові зображення планет Сонячної системи від космічного телескопа Вебба... Кілька історій, про які варто розповісти вам в космічних новинах тижня! 

Місія "DART" - перший тест захисту планети від астероїдів

Приєднуйтесь до подорожі крізь простір і час. Тільки наука - тільки хардкор!

Міфи про СРСР. Мир, відсутність безробіття, самодостатність

В новому випуску WAS ми препаруємо вигадки про радянську миролюбність, стовідсоткову зайнятість і здатність країни забезпечити себе всім, чим треба. Ви дізнаєтесь, чому Левка Лук’яненка цькували як “прибічника війни”, що в Радянському Союзі робили з так званими тунеядцями, які ідеї нарком Мікоян позичив у капіталістів, та чому Дніпрогес не з’явився б без допомоги Заходу.

Пекельні 30-ті. Як СРСР знищував українську мову та культуру

Російський імперіалзім може мати на прапорі триколор чи червоний комунізм, проте суть його заважди одна – нищити до ноги все українське і навіть натяк на щось подібне. Тож сьогодні розмова-лекція письменника Степана Процюка стосуватиметься темних часів для української мови та культурир – 30-40-х років 20 сторіччя. 

Все про ПАНІЧНІ АТАКИ! Як опанувати тривогу? | Клятий раціоналіст

Чому виникають панічні атаки? Коли панічні атаки свідчать про серйозну хворобу? Як уникнути панічних атак? Що робити, якщо трапилася панічна атака? Про все це у новому відео Клятого раціоналіста.

Є СЕНС говорити про депресію та тривогу

Депресивні та тривожні розлади відомі багатьом людям, а особливо в осінній період. Важливо розуміти, що депресія - це не просто поганий настрій чи лінь, це стан, в якому людина потребує допомоги психотерапевта, а іноді навіть медикаментозного лікування. А надто високий рівень тривоги часто псує нам життя і з цим теж необхідно щось робити. Будемо відвертими, що навіть у психологів часом бувають тривожні чи депресивні стани. Сьогодні про ці важливі та актуальні теми, будуть говорити, Мар'яна Франко - психологиня, травматерапевтка, засновниця психологічної студії Сенс та Анастасія Бойко - психологиня, консультантка у методі КПТ, та викладачка університету "Львівська Політехніка". Турбота про ментальне здоров'я є надважливою у наш час. Бережіть себе, дбайте про близьких, дбайте про важливе і все буде Україна!

ПЕРСИКИ ПОХОДЯТЬ НЕ З ПЕРСІЇ. НЕКТАРИН - НЕ ГІБРИД. ЩО ТАКЕ ІНЖИРНИЙ ПЕРСИК?

Довколаботаніка - канал, що проведе вас від форм знайомого до невідомого, заспамить несмішними жартами, покаже зворотній бік науки про рослини.


Читати також