7 корисних звичок для здоров’я шкіри обличчя

здоров’я шкіри обличчя

Косметологи стверджують, що берегти шкіру треба замолоду. Якщо якийсь час вона ще здатна відновлюватися завдяки внутрішнім ресурсам, то чим старшими стаємо, тим сильніше позначаються на обличчі наслідки способу життя, недосипань, впливу гаджетів, ультрафіолету та міської атмосфери. Поліпшити стан шкіри та подовжити молодість допомагають прості, але корисні звички.

1. Регулярно очищайте обличчя

Це базовий та необхідний ритуал для підтримання здоров’я шкіри. Уранці з обличчя потрібно змивати продукти нічного метаболізму, а ввечері — частки пилу, денні виділення себуму та інші забруднення. Обирайте засоби відповідно до типу шкіри: для проблемної та схильної до жирності — нормалізувальні; для чутливої, сухої — заспокійливі та зволожувальні. Умивайтеся кімнатною, трохи теплою водою. Гаряча (!) провокує зниження натуральних зволожувальних чинників та порушує ліпідний баланс, що призводить до зневоднення та стягнутості.

2. Відлущуйте роговий шар

Щоб шкіра не втрачала живе сяяння та швидко оновлювалася, її потрібно глибоко очищати від мертвих клітин та сальних пробок. Поверхневі очищувальні засоби, такі як пінки й гелі, із цим завданням не впораються. Існує два способи відлущування: механічний (скраби) та хімічний (пілінги з кислотами та ферментами). Скраби протипоказані проблемній та чутливій шкірі — тверді абразивні частинки можуть легко травмувати тканини та спричинити подразнення. Хімічні пілінги обирайте зважаючи на відсоток кислот. Концентровані засоби використовуйте не частіше ніж раз на тиждень, а м’які кислотні лосьйони — за потребою.

3. Стежте за pH-балансом

Багато хто ще недооцінює важливість тонера та, вважаючи його марним, одразу після очищення переходить до нанесення основного догляду. Але тонер — це не просто «зайвий» зволожувальний шар. Він нормалізує кислотно-лужний баланс, сприяє кращому всотуванню корисних речовин інших доглядальних продуктів, допомагає шкірі залишатися еластичною, м’якою та гладкою під впливом очищувальних компонентів. Намагайтеся взяти за звичку завжди обробляти обличчя тонером після вмивання.

4. Контролюйте проблеми шкіри

Будьте уважні до стану шкіри та дбайте про неї щодня. Якщо шкіра сильно сушиться чи виділяє багато себуму, постійно подразнена, страждає від висипів, які не проходять, зверніть увагу на дерматокосметику на сайті https://eva.ua/ua/12715/dermatokosmetika/. Підберіть собі спеціальний оздоровлювальний догляд із церамідами, антиоксидантами, екстрактами рослин і вітамінами. Стежте за рівнем вологи, не допускайте зневоднення, інакше незабаром помітите на обличчі стягнутість та виражені зморшки. Регулярне зволоження — запорука молодості шкіри.

5. Захищайтеся від УФ-променів

Санскрин потрібен не лише влітку. До землі доходять різні типи променів. Деякі з них активні цілий рік незалежно від погоди. Якщо хочете відтермінувати фотостаріння та довше зберегти шкіру гладкою, використовуйте засоби із SPF щодня перед виходом на вулицю та за можливості оновлюйте захисний шар протягом дня. Сьогодні бренди пропонують вдосталь зволожувальних та тональних кремів із сонцезахисними фільтрами. Якщо шкіра схильна до жирності, для теплого сезону пошукайте легкі корейські гелі, креми BB та CC із SPF.

6. Правильно використовуйте девайси

На екрані смартфона накопичується стільки ж бруду та бактерій, скільки на сантехніці у вбиральні. Щоразу, коли ви прикладаєте екран до щоки, хвороботворні мікроби активно контактують зі шкірою, через що можуть з’явитися висипи та подразнення. Якщо є можливість, використовуйте гарнітуру або гучний зв’язок для розмов. Кілька разів на день протирайте гаджет антибактеріальними серветками. Чудовий варіант — чохол-книжка, який прикриває екран і не дає йому взаємодіяти з іншими поверхнями. Узагалі телефон, як і планшет з комп’ютером, потрібно використовувати дозовано. Синє світло (HEV-випромінювання) — ворог здоров’я та краси, який робить шкіру тьмяною, порушує сон, провокує відчуття втоми.

7. Вчасно змінюйте постільну білизну

Відмерлі частинки шкіри, бактерії та всілякі забруднення скупчуються на наволочці та простирадлі у великій кількості, навіть якщо регулярно робити прибирання та митися в душі перед сном. Так улаштований наш організм. Щоб уберегти шкіру від подразнень на цьому ґрунті та не наражати на ризик ефективність вечірнього догляду, намагайтеся регулярно міняти постільну білизну. Навесні та влітку — раз на тиждень, а в холодний сезон — раз на два тижні.

Шкіра — індикатор стану організму. Якщо ми здорові зсередини, то й зовні матимемо здоровий вигляд. Окрім звичок, спрямованих безпосередньо на покращення шкіри, коригуйте спосіб життя з користю для себе. Пийте вдосталь води, лягайте спати приблизно в один і той самий час, висипайтеся, їжте менше солодкого, випічки та жирного, дайте бій шкідливим звичкам. Ви побачите, як це позначиться не тільки на самопочутті, а й на зовнішньому вигляді.


Читати також