Ефективні методи боротьби з онкологією в 2022 році

Лікування раку сьогодні

Які методи лікування раку використовують сьогодні?

Згідно зі статистичними даними, щорічно збільшується число людей, які страждають на рак. Онкологічне захворювання - це серйозна недуга, який щороку забирає життя тисячі людей. На жаль, причини раку досі не встановлені. Але якщо почати лікування раку відразу ж після його виявлення, шансів на ремісію і одужання буде набагато більше.

У чому полягає профілактика раку?

Щоб мінімізувати ризики розвитку онкологічних захворювань, рекомендується дотримуватися здорового способу життя, відмовитися від вживання нікотину і алкоголю, уникати стресових ситуацій і регулярно займатися спортом.

Така серйозна профілактична робота проводиться в багатьох розвинених країнах, що показує низький відсоток онкозахворювань.

В Україні, на жаль, профілактика раку ще не цілком розвинена, тому медики частіше зустрічаються «віч-на-віч» вже з лікуванням онкології.

Наприклад, в онкоцентрі «Інновація», розташованого на території України, лікарі щодня продовжують боротися за здоров'я і життя своїх пацієнтів.

При цьому вони спираються не тільки на багаторічну практику, стандартні способи лікування онкології, а й активно впроваджують в практику найновіші методи лікування раку для ефективної боротьби з онкозахворюваннями. З огляду на позитивні клінічні результати, можна стверджувати, що такий підхід в лікування раку – виправданий і ефективний.

Також важливим фактором для отримання результатів є застосування інноваційного обладнання для діагностики та виконання різних медичних маніпуляцій.

Лікарі клініки "Інновація" підкреслюють, що домогтися позитивного результату можна, почавши лікування якомога раніше.

У цьому випадку існує ймовірність настання повного одужання або ремісії. У будь – якому випадку пошук досвідченого лікаря онколога і адекватна терапія - це серйозна зброя для боротьби з раком.

Які стадії має рак?

Для тих, хто стикається з цим діагнозом перший раз, слід знати, що існує 5 стадій раку (згідно TNM класифікації):

  • Стадія 0-маленька за розмірами пухлина, знаходиться в одному місці, не зачіпає інші тканини;
  • Стадія 1-пухлина невелика, розташована в межах одного органу;
  • Стадія 2-пухлина має більший розмір, вражає орган, лімфовузли, але не стосується тканин, розташованих поруч;
  • Стадія 3-пухлина зачіпає інші органи і поруч розташовані лімфовузли;
  • Стадія 4-поширеність в інші органи і лімфовузли (розлитої патологічний процес).

Лікування раку-це серйозний терапевтичний процес, але завжди існує шанс перемогти рак. Лікування бажано почати відразу, оскільки це зупинить поширення хвороби.

Чи можливо вилікувати рак?

Незважаючи на всю серйозність даного захворювання, рак вилікувати можна. При цьому лікарі клініки «Інновація» використовують всі відомі стандартні методи лікування раку, а також інноваційні підходи в терапії раку. Нерідко доктора використовують поєднані методи терапії. При виборі методу лікування раку лікар враховує всі фактори: стадію хвороби, стан пацієнта, спадкові та хронічні захворювання, психологічний стан і т. д.

Які методи використовують для лікування онкології в Україні?

Крім відомих стандартних методів (хірургічних операцій; кріохірургії; лазерної хірургії; фотодинамічної терапії; хіміотерапії; променевої терапії), сьогодні високу ефективність показують:

  • таргетна терапія;
  • імунотерапія;
  • палиативная терапія;
  • КіберНіж;
  • гормональна терапія.

Таргетна терапія

Під терміном таргетная терапія мають на увазі лікування раку, яке спрямоване на активізацію імунної системи і блокування сигналів на молекулярному рівні, що в результаті сприяє загибелі ракових клітин.

Імунотерапія

Під терміном імунотерапія мають на увазі штучне стимулювання імунітету, в результаті якого підвищуються захисні функції імунної системи.

Паліативна терапія

Під терміном паліативна терапія мають на увазі комплексне лікування, спрямоване на зменшення больового синдрому, поліпшення якості життя хворого, психо – емоційна підтримка, а також постійний моніторинг за станом здоров'я.

Радіохірургія: кіберніж

Під терміном КіберНіж мається на увазі лікування раку (пухлини злоякісної/ доброякісної) без операції, амбулаторно і без больових відчуттів.

Гормональна терапія

Гормональна терапія має на увазі зменшення вироблення гормонів або придушення їх продукування.

Чому варто вибрати центр лікування онкології Інновація?

Лікарі онкоцентру Інновація вибирають оптимальну схему лікування для кожного пацієнта з урахуванням його стану, ступеня поширеності патологічного процесу, психо – емоційного стану та інших важливих факторів.

Пам'ятайте, від своєчасної і правильної методики лікування раку залежить результат лікування! Тому при виявленні раку лікування необхідно почати без зволікання. Це збільшує шанси на одужання і збереження здоров'я.


Читати також