28-11-2022 Розваги 641

Лайви тижня. Найкращі треки. 27 листопада 2022

Найкращі лайв-записи цього тижня. Красива музика. 27.11.22

Щотижня журналісти порталу Експеримент бороздять простори Ютуба, щоб знайти щось нове, музичне та живе. І знову ми зібрали для вас найкращі лайв-записи тижня.

Впевнені, що ви знайдете в цьому списку щось для себе. Так що вмикайте колонки гучніше або надягайте навушники, на вас чекає приголомшлива музика в цій різножанровій добірці.

Мирного всім нам неба.

SAKI OZAWA - On the Sunny Side of the Street

Слухаємо відомий джазовий стандарт На сонячному боці вулиці у чудовому виконанні японської піаністки Сакі Одзава.

Олівія Лорін Дін – молода англійська співачка. Почала свою кар'єру у співпраці з Rudimental, була названа проривною артисткою року Amazon Music 2021 року.

Тетяна Єва-Марі – вокалістка швейцарського походження з Брукліна, яка виконує свінг у стилі 1930-х років та джаз-мануш.

Давайте додамо ще трохи джазу (такий сьогодні настрій у редакції) та послухаємо лайв у виконанні гурту Еммета Коена.

Що, знову джаз? Так, тепер ми слухаємо стандарт, який презентувала цього тижня неповторна Робін Адель Андерсон.

А кажете, ми вам лише джаз пропонуємо. Увага! Наше нове музичне відкриття! Український гурт ba.latskii. До речі, це перший live session guys. Давайте підтримаємо їх лайками.

Ні, правда, що ми можемо зробити?) Проект ONSTAGE запросив для запису корейського саксофоніста Кіма Окі. Як можна не включити цей лайв до нашої збірки? Дуже гарна музика, редактори радять.

Камерна музика завжди була жанром, до якого зверталися музиканти, коли хотіли висловити свої внутрішні переживання та передати їх у смутні часи. На цьому чудовому записі Елізабет Браус виконала твір Пауля Гіндеміта.

Шеку Канне-Мейсон – молодий британський віолончеліст, який отримав премію BBC Young Musician у 2016 році. Він був першим чорношкірим музикантом, який виграв конкурс з моменту його запуску у 1978 році. Грав на весіллі принца Гаррі та Меган Маркл 19 травня 2018 року.

Крім своєї виразної гри, Канне-Мейсон процвітає в аранжуваннях поп-пісень для свого інструменту. "No Woman, No Cry", одна з його візитних карток, досліджує ніжний і гірко-солодкий бік класики Боба Марлі. До речі, інструменту, на якому грає Канне-Мейсон, вже понад 320 років!

І насамкінець пропонуємо послухати чуттєвий кавер на легендарну пісню бітлів у виконанні Доді Кларк.


Читати також