21.02.2023
Культурна країна
eye 214

Війна, кохання, перемога. Денис Васильєв

Війна, кохання, перемога. Денис Васильєв

№ 1.
Хлібом і зброєю,
Україно, ми боремось,
Вільність наша сльозами вкрита.

У цій класичній хайку на тему: "Війна, кохання, перемога" я спробував передати ідею, що Україна бореться за свою вільність та незалежність, при цьому віддаючи своє кохання та навіть життя. Останній рядок, який містить поетичну окрасу "вкрита сльозами", має на меті підкреслити цінність свободи та її вартість для України.

№ 2. 
Блакитне небо, жовте поле
Гримлять козацькі тулумбаси,
Кохання завжди переможе.

Другий твір це модернова хайку на тему: "Війна, кохання, перемога". Хайку описує небо, та поле що являють собою символ миру та свободи, і козацькі тулумбаси (військові барабани), що вказують на наявність війни. Але, незважаючи на це, хайку завершує надія на перемогу любові над війною. Таким чином, хайку використовує символіку природи та показує, що надія завжди присутня, навіть у найтемніші часи.

№3
Україна – моя доля і серце, яке б'ється у ритмі боротьби за вільне майбутнє. Тут війна йде не тільки на передовій, але й у серцях кожного з нас, що турбуються про майбутнє країни. Але ми не здаємось. Ми кохаємо свою землю, і ця любов надихає нас на перемогу. Кожен день ми боремося за свободу, за можливість вільно жити та працювати в Україні. Тож нехай наша сила й відвага принесуть перемогу над ворогом, а наша любов збереже свободу нашої країни назавжди.

Це Хайбун - поетичний жанр, що поєднує в собі прозу та хайку. В основі хайбуну лежить опис подій, що розгортаються навколо теми, поєднаний з ліричними роздумами про життя та його значення.

Отже, хайбун на тему "Війна, Кохання, Перемога" був складений з опису природи України, спогадів про війну та перемогу, роздумів про значення свободи та кохання в житті людини. Він містити образи, метафори та інші засоби художньої виразності, які допомагають передати настрій та емоції.



Умови конкурсу та призи



Читайте також: 

Короткі вірші відомих поетів

Сучасні вірші про війну в Україні

Вірші про Україну, які проймають до сліз

Читати також


up