З Бахмуту до чартів: Remez презентує альбом Wartime songs

З Бахмуту до чартів: Remez презентує альбом Wartime songs

Війна та патріотизм — основні теми української музики вже другий рік. З 24 лютого 2022 року ми почули сотні треків, присвячених подіям пов’язаним із захистом України. Автори та виконавці, незважаючи на свій статус, намагалися відрефлексувати емоції мільйонів українців.

На жаль, за минулий рік, справжнього успіху, як творчого, так і комерційного, досягли не так вже багато артистів. Навпаки, більшість виконавців зловживали темами війни та патріотизму, а їх творчість вже відноситься до так званого жанру «байрактарщини».

Саме тому, серед десятків інших молодих українських виконавців так і виділяється Remez. Його творчість є справді унікальною та правдивою, тому що він є військовим, який вже другий рік знаходиться в лавах ЗСУ та за цей час побачив різні сторони служби від передової до шпиталю. Реліз його нового альбому збігся з несенням виконавцем військової служби на бахмутському напрямі — символі міці та сили нашої армії.

Сам артист розповідає про свій альбом так: «За рік повномасштабного вторгнення та рік служби, я написав якусь кількість пісень, вони різні, злі, тужливі, теплі, веселі. Думаю через те що я також побачив війну з різних боків за цей час: блокпости, навчання, передок, шпиталь, відпустка, штаб. Постійний дисбаланс напруження та розпруження».

Пісні насамперед знайдуть відгук у серцях наших військових та волонтерів. Але треки з альбому також стали близькими нашим переселенцям та простим українцям, які цінують справжність у музиці та ліриці.

Треки з альбому звучать сиро, бо так і має бути під час війни. Музика Remez не є вилизаною і тим паче не має в собі кліше, від яких ми всі давно втомилися: «Деякі з пісень залишились у вигляді демо, або просто в LoFi якості, бо не було можливості довести до цукерки і я не бачу в цьому сенсу. Все звучить природно, як і має бути. Пісня «Прокинутись разом» геть записана на ППД роти, коли ми стояли на блокпостах десь в березні минулого року на ноут, і більше з нею нічого не робилось», — розповів Remez.

Всього в знаковий альбом Wartime songs увійшло 11 треків. Абсолютна більшість з них була записана під час відпустки після поранення. Через те, що автор та виконавець несе службу в лавах ЗСУ, процес зведення та запису був у повному сенсі небезпечним: «Назву альбому зробив такою як була назва Телеграм-каналу, де я під страхом смерті скидав всі чернетки пісень, щоб люди послухали і їм можливо теж допомогла музика опанувати та прожити ці емоції. Цей канал я назвав - Remez songs drafts wartime - тому і альбом назвав Wartime songs, хоча там немає жодної пісні англійською», — ділиться обставинами створення лонгплею артист.

Слухачі вже добре знають пісні Remez. Сингл «Правда й злість» з цього альбому вже був добавлений до плейлистів десятків радіостанцій по всій країні. Успішними треки є і на провідних стримінгових сервісах.

Поки Remez боронить нашу свободу у Бахмуті, радіоефіри та плейлисти завойовують нові сингли з його воєнного альбому. Редактори та експерти певні в успіху лонгплею та окремо рекомендують для прослуховування треки: «Одного дня», «9 життів», «Жене потяг» та «Чорні дні».


Читати також