20.10.2023
Культурна країна
eye 231

Ісіченко Анастасія. Вчитель, який змінив моє життя

Ісіченко Анастасія. Вчитель, який змінив моє життя

Що для тебя вчитель? Яку роль він відіграє  в твоєму житті? І як  багато значить він для тебе?

Мені  здається, якщо  ці питання задати людям різного віку, то відповіді будуть схожі. Якщо  запитати в  дитини років десяти, то відповість  з ніжною  усмішкою. У дитинстві ми ще чітко не розуміємо, для чого з'являються в нашому житті вчителі. Дитина засміється, але все ж замислиться і скаже: «Для того щоб нас учити».

Якщо задати ці питання учениці старшої школи, він відповість: «Учитель посідає значне місце в житті кожного з нас. Він вчить, виховує, допомагає нам».

Я учениця 11 класу…До війни мріяла закінчити девять класів і поступити в технікум, навчатися на повара-кондитера…Через війну змушена була переїхати до Полтави, бо моя школа знищена.

Замислилась про вибір  професії. Це надзвичайно важливий етап у житті кожної людини. Адже від цього вибору залежить моє майбутнє . Вибір професії — це важливий крок у доросле життя. У першу чергу – це відповідальність перед батьками, перед суспільством, а найголовніше перед собою!

Саме в Полтавській школі я замислилась:” А куди мені йти після року роздумів, пошуків?” Так і не визначилась. Але точно знаю , які буду складати предмети. Мені завжди подобалась солов'їна, англійська.. Історія, по-правді, ніколи не подобалась. Учителі географії та хімії прищепили мені любов до цих предметів. Географія все навколо себе об'єднує,і  я точно знаю, що мій вибір - це Полтавський фаховий коледж нафти і газу Національного університету "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка". Вдячна вчителям ,що готують мене до іспитів. Після окупації у мене були проблеми з настроєм та пам'яттю. Дякую всім учителям, особливо викладачам з хімії, географії,української мови та математики. Найкращі педагоги в моїй школі!

   

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»

Читати також


up