25.10.2023
Культурна країна
eye 299

Ярина Гучко. Вчитель, який змінив моє життя

Ярина Гучко. Вчитель, який змінив моє життя

Бабуся-Учителька

Учителька розповіла про можливість взяти участь у конкурсі. Розповідь має бути про незвичного учителя, який змінив моє життя. Це заінтригувало мене, адже я і не задумувалася, що учителем може бути улюблений герой, прочитаного твору, переглянутого фільму, та навіть - найрідніша бабуся, яку я ніколи не уявляла у ролі учительки з крейдою чи указкою в руках. А тут, виявляється, може...
Отож, прийшовши із школи додому, я, як завжди, переодягнулася, пообідала, вмостилася у затишному куточку м'якенького диванчика і поринула у роздуми-пошуки незвичного учителя. Думати довелося недовго, адже вибір був очікуваним. Так - це моя бабуся Марія.
Найрідніша і найближча моєму серцю. Мої найкращі спогади про дитинство пов'язані з нею. Пригадую, що кожного разу, коли мені дуже чогось хотілося, я бігла до своєї бабусеньки, і вона ніколи не залишала мого прохання без відповіді. Якщо не було можливості купити мені якогось смаколика, чи дорогу іграшку, вона завжди пропонувала щось взамін. І тоді ми разом готували льодяники з цукру, який магічно розтоплювали у старенькій риночці, додаючи до нього горішки. Смак тих цукерок я пам'ятатиму завжди, бо саме так пахне моє дитинство.
Пригадую, як бабуся запропонувала зробити ляльку із молодого качана кукурудзи. Це була така захоплива праця - своїми руками створити зачіску із ніжного волосся, що неслухняно висипалося із молодого качанчика. А як ми разом раділи, коли вдалося припасувати нашій "кукурудзяній барбі" капелюшок із пелюсток рожевої квіточки. І тоді у мене була найкраща ляля. Вже навіть не хотілося тої, магазинної, котра кожен раз дивилася на мене, коли я проходила повз вітрину магазину.
Разом з бабусею ми готуємо щось смачненьке, прибираємо, садимо квіти і доглядаємо за ними.
Таких прикладів безліч.
А ще, моя бабуся дуже щира і добра. Вона уміє вислухати, порадити, а інколи трішки присварити за ненавмисний непослух.
Вона таки учителька, бо багато чому навчила і продовжує навчати не тільки мене, а й моїх сестричок і братиків. Кожен день спілкування з нею - це урок, який змінює мене на краще. Урок, який не закінчиться, допоки є моя бабуся біля мене. Я дуже хочу, щоб цей урок був найдовшим у моєму житті.


            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»

Читати також


up