30.10.2023
Культурна країна
eye 679

Гринчук Михайло. Вчитель, який змінив моє життя

Гринчук Михайло

Дощ затихав. Хмарки почали розходитись. Ось із-за однієї показалось сонечко; таке велике, яскраво-жовте...Воно ніби посміхалось до нас і вітало із Днем знань. З різних сторін до школи поспішали святково одягнені діти і батьки. Ось уже учні вишикувались перед школою на лінійку. Тільки найменші школярики все ще тулились до матерів і боялись підійти до своєї шкільної мами, яка візьме за руку і поведе у світ знань. Та знайшлися перші сміливці, які, гордо піднявши голову, підійшли до вчительки, а інших підводили мами. Заграла музика, і ми оплесками почали зустрічати наших першокласників. Деякі дітки оглядались назад і плакали, інші – тягли матерів із собою.

Колись і ми були такими малими, боязливими, мов зайченята. Рівно сім років тому я теж стояв на їх місці і нетерпляче чекав кінця лінійки: мама обіцяла повести в найцікавіше місце у нашій школі – бібліотеку. Вчителі і учні часто заходять туди упродовж дня, щоб взяти потрібну книжку, поспілкуватися, поділитися думками і враженнями з друзями. Щодо мене, то я часто відвідую бібліотеку, бо люблю читати. Це я успадкував від мами. А ще тут працює чуйна, завжди усміхнена, дбайлива жінка – Наталя Семенівна. Вона дуже любить нас, постійно розказує цікаві та повчальні історії, розповідає про різноманітні книжки. Наталя Семенівна вчить нас правильно читати і розуміти книжки, проводить різні конкурси, вечори, зустрічі з відомими людьми.

Бібліотека стала для мене вчителем,  який змінив моє життя. Кожна нова книжка – це завжди таємниця і знайомство з цікавими героями, що можуть стати твоїми друзями. З деякими навіть не хочеться розлучатися. Хочеться вчитися у них,  наслідувати їхні вчинки. За допомогою книги я можу помандрувати по інших країнах, планетах, пережити разом з героями безліч пригод. Але книжок дуже багато, і для того, щоб прочитати їх усі, може не вистачити цілого життя. Тому на допомогу приходить завідувачка бібліотекою. Саме вона створила цей невеликий, затишний куточок.

Я сподіваюся, що для сьогоднішніх першокласників світ книги також стане тим вчителем, який змінить їхнє життя, адже тут працює така добра, привітна, залюблена в рідне слово і щира бібліотекарка!

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»

Читати також


up