Українські кінологи на Чемпіонаті світу з пошуково-рятувальної служби 2024

Українські кінологи на чемпіонаті світу серед пошукових собак 2024

Українська збірна представить країну на Чемпіонаті світу з пошуково-рятувальної служби

Вісім спортсменів представлять Україну на Чемпіонаті світу серед пошукових собак (Individual FCI World Championship of Rescue Dogs 2024). Чемпіонат світу пройде з 12 по 16 червня 2024 року у Словаччині  в низці населених пунктів: м. Мартін, с. Клаштор під Знєвом, Бадін поблизу Банської Бистриці. Змагання об'єднають найкращих кінологів та пошуково-рятувальних собак з усього світу. 

Продемонструвавши належний рівень підготовки та злагоджену роботу, цьогоріч вісім досвідчених кінологів та стільки ж їхніх чотирилапих вихованців увійшли до складу збірної. 

Склад збірної:

  1. Марина Немченко та бордер коллі Чіка (Blueberry Forest Glade Kisses of Angel)
  2. Юлія Соколова та бордер коллі Варден (Mind the Dog Warden)
  3. Ірина Швець та бельгійська вівчарка Нацу (Flay)
  4. Катерина Крикун-Труш та бретонський еспаньоль Танукі (Impenetrable tank del Istominov)
  5. Лариса Борисенко та бельгійська вівчарка тервюрен Bellona Venuska «Беша»
  6. Карина Колісниченко та доберман Ханна (Medina From Land Moart)
  7. Ольга Бібікова та бретонський еспаньоль Ніндзя (Impossible to Stop del Istominov)
  8. Марія Романова та бельгійська вівчарка Пуля (Lava Helen’s Yard)

Для України, яка третій рік зазнає руйнувань через обстріли та ракетні атаки, пошукова служба має особливе значення. Пошуковці та їх хвостаті компаньйони роблять вагомий внесок у пошук людей під завалами. Деякі з чотирилапих учасників української команди вже мають досвід роботи на місцях обстрілів у Києві, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі, Павлограді та інших містах і продовжують брати участь у рятувальних операціях.

Участь збірної у змаганнях здійснюється за підтримки Royal Canin Україна. Компанія активно сприяє розвитку пошуково-рятувальної служби в нашій країні. «В Україні, де рятувальники, кінологи та їхні чотирилапі колеги ледь не щодня рятують життя, будь-який улюбленець може стати героєм. Ми розуміємо, що для досягнення результатів у цій нелегкій справі необхідне не лише бажання та натхнення, але й належна підготовка, відповідні умови та можливості для тренувань. Цьогоріч одразу вісім українських спортсменів будуть представляти Україну на Чемпіонаті світу з пошуково-рятувальної служби з собаками», — говорить Вікторія Вознюк, директор відділу зв’язків з громадськістю Royal Canin Україна.


Читати також