Науково-популярні відео тижня. Добірка від 17.06.2024

Науково-популярні відео тижня. Добірка від 17.06.2024

Портал Експеримент пропонує свіжу добірку цікавих та пізнавальних науково-популярних відео. На вас чекають топові відео наукпопа за тиждень та освітні матеріали. Приємного перегляду та мирного неба!

Ваш будинок чи квартира можуть пахнути не так, як вам здається. А між антиперспірантом та дезодорантом є чимала різниця. Обговоримо це, а також популярні страхи щодо антиперспірантів.

У першій частині подкасту «Краусса та Ермана: Одкровення про Одкровення» обговорюється, як сучасні фундаменталісти та євангелісти інтерпретують Одкровення Івана, написане дві тисячі років тому. Ерман підкреслює, що багато людей продовжують вірити в те, що кінець світу настане найближчим часом, хоча Іван писав про це як про неминучу подію у своєму часі. Краусс і Ерман розглядають різні аргументи щодо цієї інтерпретації, згадуючи навіть про проблематичність історичних доказів воскресіння Ісуса. Цей епізод розкриває різні аспекти того, як релігійні тексти можуть бути спотворені або неправильно зрозумілі протягом століть, і як важливо підходити до них критично та з історичної перспективи.

Наприкінці травня у прокат виходить фільм Вторгнення. Операція Дунай. Він про повномасштабне вторгнення. У 1968, у Чехословаччину. Творці фільму побачили багато паралелей між тодішніми подіями і нинішніми. 

Землетруси безпрецедентної сили знищать наші мегаполіси. Нові гори піднімуться прямо посеред хмарочосів! А залишки зруйнованих районів будуть поглинуті гігантським льодовиком. Але мертва тиша не триватиме довго. Незабаром на небі з'явиться комета, яка перетворить залишки цивілізації на лаву та попіл! Наша планета має цикли катастрофічних подій, які іноді тривають мільйони років, і тому їх дуже важко помітити.

Всесвіт про комп'ютерів


Читати також