18.08.2024
Мистецтво
eye 1309

Топові відео про мистецтво. Добірка за тиждень. 18.08.2024

Топові відео про мистецтво. Добірка за тиждень. 18.08.2024

Вероніка Рупенталь зібрала для вас найцікавіші відео про культуру та мистецтво за тиждень. Корисний і розважальний контент для вашого відпочинку. Приємного перегляду!

Третє відео із серії «Що поцупити». Марсель Дюшан — французький художник і шахіст, що став відомий завдяки ready made підходу в сучасному мистецтві. Тут ми виділяємо 5 речей, яким ми могли б навчитись або прокачати в собі, надихаючись творчістю та особистістю Дюшана.

Що фіксує Мирослав Лаюк у книжці «Бахмут»? Українські військові та рятувальники, «вагнерівці», звірі на фронті, діти: про кого йдеться у «Бахмуті»? Як згадуватимуть сьогоднішні події майбутні покоління? Яким є приватний вимір військового досвіду? Про книжку Мирослава Лаюка «Бахмут» у новому випуску «Єстетів» говорить редакторка і літературознавиця Ніка Чулаєвська.

У серпні 1991 року в Запоріжжі відбувся другий фестиваль української пісні та співаної поезії «Червона рута». На сцені місцевого палацу спорту під пильним наглядом правоохоронців виступали українські музиканти. В студії «Культури на часі» клавішник гурту «Брати Гадюкіни» Петро Крахмальов поділився спогадами про участь в другому фестивалі «Червона рута» та детальніше розповів про майбутню книгу «Всьо чотко. Сергій Кузьмінський і “Брати Гадюкіни”».

Це перша частина повної хронології подій серії книг "Дюна" Френка Герберта. У цьому випуску розкритий проміжок часу між 11200 роком До Гільдії та закінчуючи 1381 роком До Гільдії. Попереду нас чекає ще довга розповідь, сподіваюсь, вам сподобається :)

Сьогодні ми поговоримо про найсвіжіші та найцікавіші новини зі світу кіно. Я розповім про головну презентацію мишачого будинку D23 де Дісней, Марвел, ЛукасФільм та Піксар поділилися гарячими анонсами, згадою масштабний анімаційний злив що сколихнув Нетфлікс, грандіозні плани HBO на всесвіт Гри престолів, феєричний провал Бордерлендс в прокаті та багато іншого. Всім приємного перегляду! 

З 2022 року Тай Вест разом зі студією А24 випустив власну трилогію «Х», до складу якої увійшли фільми «Х», «Перл» та «МаХХХін». Стрічки не створені з якою-небудь претензійністю, а режисер не прагне щосили залишити слід у кінематографі. Проте у кіно Тая Веста є певні особливості, за якими фільми трилогії не стали заручниками жанру. Як режисер віддає данину кінематографу різних епох? Які його герої? Та що головне - чи є у Тая Веста як режисера та сценариста «стиль»?

Читати також


up