«Нормальні пацани»: у видавництві «Бородатий тамарин» анонсували книгу Тома Вулфа

«Нормальні пацани»: у видавництві «Бородатий тамарин» анонсували книгу Тома Вулфа

Портал Експеримент ділиться з вами цікавими книжковими новинками, які виходять в українських видавництвах.

«Нормальні пацани» Тома Вулфа: книга про космічні мандрівки та американських астронавтів

«Нормальні пацани» – це одна з найкращих книг про космічні мандрівки журналіста і письменника Тома Вулфа, яка надихнула ціле покоління астронавтів.

За мотивами книги 1983 року було знято однойменний фільм «The Right Stuff», який отримав 4 премії «Оскар», а згодом низку інших престижних кінонагород. 2020 року на Disney+ вийшов 8-серійний телесеріал з такою ж назвою.

У «Нормальних пацанах» Том Вулф відтворює перші найдраматичніші роки американської космічної програми, коли кожен запуск міг або вбити, або зробити астронавтів безсмертними. Але зосереджується він не на технічних аспектах, а на особистих історіях «першої сімки» та їхніх дружин.

Першими астронавтами NASA 1959 року стали Ал Шепард, Ґас Ґріссом, Джон Ґленн, Скотт Карпентер, Воллі Шірра, Ґордон Купер та Дік Слейтон.

«Це історія передовсім про людську сміливість та витривалість. Тут є смішні моменти суперництва і взаємодії астронавтів із пресою чи політиками. Але є й трагічні, коли Вулф розповідає, як під час випробувань нових реактивних літаків до початку космічної програми гинули пілоти-випробувачі. Їхні життя обривалися через технічні несправності або людські помилки… 

Книга написана цікаво і легко, тому складається враження, ніби ви разом із нормальними пацанами готуєтеся до космічної мандрівки. Переймаєте їхнє хвилювання, захват і неймовірну любов до космосу», – розповідає директорка і співзасновниця видавництва «Бородатий тамарин» Тетяна Кідрук. 

Книга вийде друком у 2025 році і поповнить серію Corvus, але вже зараз на сайті видавництва її можна передзамовити зі знижкою.

Про автора

Том Вулф – один із найбільш відомих американських журналістів, репортер, автор 15 книг, засновник руху «Нова журналістика», де поєднав журналістське дослідження із художніми літературними прийомами.

Відомий за книгами «The Right Stuff», «The Electric Kool-Aid Acid Test» та «The Bonfire of the Vanities».

Читати також


up