Видавництво Readberry на франкфуртському книжковому ярмарку

На Франкфуртському книжковому ярмарку видавництво Readberry представило 4 топові книги

Єдине українське видавництво, сфокусоване виключно на літературі для молоді, представило свої “перлинки”.

“Повернення голосу” - так звучало цьогорічне гасло “Frankfurter Buchmesse”, одного з найбільших книжкових заходів світу, що проходив з 16 по 20 жовтня в німецькому Франкфурті-на-Майні. 

Бути представленими на Франкфуртському книжковому ярмарку - підкреслення значущості для будь-якого видавництва. Тому видавництво Readberry, що заявило про свою появу і відокремлення від “батьківського” видавництва “Ранок” у липні цього року, ретельно підходило до вибору книжок, які б презентували його на цій знаковій події. 

Readberry відрізняється від інших видавництв своєю спрямованістю на конкретну аудиторію - Young adults та New adults (читачі від 13 до 30 років). Це перше і поки що єдине в Україні видавництво, сфокусоване виключно на цій цитацький категорії. Тому видання-учасники Франкфуртського книжкового ярмарку мали бути потужним “голосом” нового видавництва. 

  • В Readberry ми ставимо перед собою амбітні плани: бути таким собі гідом з young & new adults літератури та перетворити читання наших книжок на цікаву читацьку пригоду, супроводити в ній та заохотити до наступної. Ми вже видали бестселери таких світових зірок як Марісса Маєр, Голлі Джексон, Дженніфер Лінн Барнс, Мара Вульф та інші. Але коли стало питання, які книги представлять Readberry на книжковому ярмарку у Франкфурті-на-Майні, вибір був очевидним - книги наших сучасних українських авторів, - розповіла Вікторія Столяренко, паблішерка та керівниця видавництва. 

Було обрано 4 видання: 

  • фентезі “Дім між трьох світів” Тані Гуд,
  • фентезі “Діти вогненного часу” Мії Марченко і Катерини Пекур, 
  • збірка фантастичних оповідань “Корчма на перехресті світів” від “ЛІТавиці” (творчого об’єднання 12-ти українських авторів),
  • детектив “Інститут шляхетних убивць”, Валерії Малахової. 

Як розповіла Вікторія Столяренко, у видавництві були впевнені щодо вибору саме цих книжок. Адже перші три з них - це ТОПи продажів на цьогорічних українських фестивалях “KyivBookFest” та “Книжкова країна”, а  “Інститут шляхетних убивць” двох авторок, що пишуть під спільним псевдонімом, останнім часом впевнено здобуває читацьку популярність. 

Відвідувачі українського національного стенду з цікавістю знайомилися з виданнями Readberry, висловлювали щире захоплення креативним дизайном та якісною поліграфією книжок українського видавництва. 

Також в межах ярмарку Вікторія Столяренко відвідала подію американської письменниці Лорен Робертс, перший роман якої “Powerless” став бестселером за версією New York Times. Ця зустріч була дуже важливою для керівниці Readberry, адже наприкінці грудня у видавництві друком має вийти українська версія першої частини трилогії “Powerless” - “Безсила”. 

  • Українські книги справили на відвідувачів українського національного стенду дуже гарне враження. Воююча країна, що привезла такі яскраві, цікаві та якісні видання! На українському стенді люди затримувалися надовго, гортали книги, розглядали асортимент. Голос читаючої України було почуто на “Frankfurter Buchmesse” і мені здається, що він промовляв: “Так, по нас стріляють, а українці не здаються: друкують книги та читають”. 

Читати також


up