Кампанія ANTI-PIRACY: BOOKS — боротьба з піратством у книговиданні

Український IP офіс запустив інформаційну кампанію проти піратства у книговидавництві

Інформаційна кампанія ANTI-PIRACY: BOOKS стартувала на початку вересня. Вона покликана підвищити в українському суспільстві рівень культури інтелектуальної власності, а також поваги до IP прав і результатів інтелектуальної та творчої діяльності. Співорганізаторами та партнерами ініціативи виступили Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій (IP офіс), Центр спостереження з питань порушень прав інтелектуальної власності (Центр спостереження IPR), Український інститут книги, Українська асоціація книговидавців та книгорозповсюджувачів і Український альянс по боротьбі з підробками та піратством.

З нагоди початку кампанії очільниця українського IP офісу Олена Орлюк наголосила на важливості ініціативи в контексті міжнародного вектора розвитку нашої держави: «Ми хочемо говорити про позиціювання України не лише як країни-героя, яка мужньо відстоює Незалежність, а як країни, яка розвиває свою культуру, рівність прав та стандартів, подібних до тих, які використовуються в цивілізованих країнах світу. Тож ми зацікавлені в тому, щоб наші видавці могли працювати зі своєю продукцією, права на яку не будуть порушуватись злочинним шляхом. А українці читали оригінальні книжки».

Щоб залучити до інформаційної кампанії якомога більше українців, зокрема молоді, організатори використовують різноманітні інструменти та канали комунікації. До прикладу, це співпраця з KyivBookFest 2024 та популярними українськими блогерами, участь у подкастах, а також публікація пізнавальних відеороликів і мемів на YouTube-каналі кампанії та на сторінках IP офісу й Центру спостереження IPR у соцмережах.

Читайте свідомо і не підтримуйте піратів!

Читати також


up