Експеримент

Молодіжна громадська організація Експеримент

Міжнародний культурний портал Експеримент

Зараз багато хто говорить про шкідливість соціальних мереж, інтернет-простору. Насправді, з цього можна отримати велику кількість позитивних моментів, що ми і зробили. На базі нашої організації зараз функціонує Міжнародний культурний портал Експеримент, існують спільноти та зустрічі в соціальних мережах. Це дозволяє, по-перше, максимально активно взаємодіяти з молоддю, а по-друге, являє собою потужне джерело реклами, що для нас особливо важливо, оскільки вся діяльність організації та порталу Експеримент є некомерційною та здійснюється винятково за рахунок організаторів. На порталі Експеримент можна знайти новини зі світу культури, мистецтва, науки й інших сфер суспільного життя; афішу культурних і соціальних заходів у різних містах і країнах, проект Експериментального телебачення та радіо. Власне, наш портал об’єднує людей, котрі підтримують ідеї Експерименту, але не можуть зустрітися один з одним, у зв’язку з тим, що знаходяться в різних містах і країнах.

Проекти сайту

Розділи Здоров'я та краса, Новини у світі, Новини в Україні, Мистецтво, Наука та освіта, Думки та корисні поради, Подкасти, Розваги містять тематичні статті журналістів про різні сфери мистецтва, культури, науки і соціального життя.

Портал Експеримент є офіційним інформаційним партнером для сотень фестивалів, інформацію про які можна знайти в розділі «Фестивалі».

Більш детально розкажемо про інтернет-радіо «Культурна Еволюція».

Радіо «Культурна еволюція»

Радіо «Культурна Еволюція» - це некомерційний онлайн-проект, що працює цілодобово. Тут ви не почуєте реклами, політики, ранкових або розважальних шоу. Наша мета - ділитися з вами гарною, якісною музикою, новинами культури та науки, думками великих людей і цікавими лекціями.

Головне завдання – ділитися зі слухачами гарною, якісною музикою, новинами культури та науки, думками та роздумами великих людей, цікавими лекціями. Культурна Еволюці буде відкривати для вас імена молодих музикантів і буде розповідати про геніальних композиторів.

Проект цікавий іще й тим, що він є некомерційним. Музиканти та лейбли надають свої треки на безоплатній основі. Таким чином, команда Культурної Еволюції займається не бізнесом, а просвітою.

У проекті вже взяли участь сотні легендарних колективів і лейблів. Уже зараз ви можете почути треки таких музикантів і груп, як Michael Nyman, Fabrizio Paterlini, Nils Petter Molvaer, Jozef van Wissem, Bad Plus, Leszek Możdżer, MONO, Youn Sun Nah, Гражданская Оборона, Сергей Курехин, Вячеслав Гайворонский, Инна Желанная, Браво, Ундервуд, Алексей Вдовин, Некоторое отсутствие пуговиц, Аня Чайковская, Мар'яна Садовська та багато інших.

Автори проекту завжди раді допомагати молодим музикантам і поетам. Так що, якщо у вас є бажання відправити свої треки для ефіру Культурної Еволюції, пишіть за адресою: mo.eksperiment@gmail.com

Команда

Наша команда вже складається з декількох десятків молодих ентузіастів-професіоналів із різних міст України і з кожним днем їх кількість зростає. Це дизайнери, оператори, журналісти, філософи, філологи, монтажери, аніматори й інші.

Ми завжди відкриті для співпраці. Якщо вам близька наша ідеологія та життєва позиція, будемо раді новим людям та ідеям.

Громадська організація Експеримент

Молодіжна громадська організація Експеримент – некомерційне об’єднання людей, котрі хочуть змінити світ шляхом розвитку культури.

Надзавданням Молодіжної громадської організації Експеримент є покращення життя суспільства та формування особливого типу свідомості, в основі якого знаходяться знання про культуру та науку.

Головне завдання організації Експеримент – це просвіта. Організатори руху шукають талановиту молодь і реалізують разом із нею різноманітні творчі проекти.

Організація «Експеримент» є некомерційною й аполітичною. У статуті «Експерименту» вказано, що членами даної організації не можуть бути люди, котрі дотримуються расистських, нацистських, сексистських поглядів.

На перше місце ми ставимо роботу з молоддю, оскільки вважаємо, що легше й набагато ефективніше прищеплювати різноманітні цінності з раннього віку, ніж змінювати вже сформовану свідомість більш старшого покоління, що, як показав досвід, майже неможливо.

В одному з відвертих інтерв’ю Герман Гошкадор розкрив таємницю успіху організації:

«Ми старалися подавати матеріал в оригінальній формі, придумували щось нове, експериментували. Вирішили не повторюватися, нікого не копіювати. Старалися і стараємося зараз запрошувати цікавих талановитих людей, створювати затишну атмосферу. І це багатьом припало до душі».

Діяльність організації Експеримент

Зараз «Експеримент» працює в таких напрямках: література, скульптура, музика, живопис, хореографія, театр, кіно й інші різновиди людської діяльності, об’єднані в якості художньо-образних форм освоєння світу. Вікових обмежень немає, вхід завжди вільний, ніяких комерційних проектів у цій організації нема.

Формати зустрічей із цільовою аудиторією різноманітні. Переважно це зустрічі в культурно значущих місцях – палацах культури, університетах, бібліотеках, консерваторіях і т.д. Популярні зараз і еко-зустрічі, які дозволяють віддалитися від цивілізації, а разом із тим – і від забруднення розуму, що в наш інформаційний вік є особливо актуальним. Експеримент організовує різноманітні покази, і, на перший погляд, найнепопулярніші заходи можуть викликати неочікуваний ажіотаж.

Експеримент активно співпрацює з творчими людьми й організаціями. Ми є постійними партнерами для різних організацій культурного та соціального характеру. Якщо хочете стати нашими партнерами, пишіть нашим редакторам.

Докладніше про історію створення руху Експеримент та нашу діяльність можно прочитати тут.


Читати також