Чим обумовлена популярність суші

популярність суші

Останнім часом суші набувають все більшої популярності серед всіх країн, а не тільки на своїй батьківщині. Для цього є багато причин, але разом з цим виникає проблема - де і як вибрати справжні японські суші, щоб не платити зайвих грошей за неякісний продукт і не ризикувати своїм здоров'ям і здоров'ям близьких людей? Саме на це питання дає відповідь команда smaki-maki, що спеціалізується на цій японські кухні.

Чому суші такі популярні

Для початку, давайте визначимося, чому суші набули неабиякої популярності в світі і завоювали любов мільйонів людей? Перш за все, це смачно. Суші - це яскравий приклад того, як з трьох, здавалося б, простих компонентів можна створити неймовірно смачну страву, адже якщо розглядати суші буквально, то виявиться, що вони складаються з рису, різноманітної начинки морського походження і водоростей. Начебто, не самий смачний набір. Але подивіться, наскільки смачну і витончену їжу змогли зробити японці з цих інгредієнтів!

Також важливу роль відіграє подача суші. Японська приказка підкреслює, що справжні суші повинні спочатку радувати око, а потім - шлунок. Так, за японськими звичаями зовнішній вигляд страви настільки ж важливий, як і його смак і користь. Недарма суші прикрашають мільйони Інстаграм-сторінок, адже це одна з найбільш «фотогенічних» страв в світі.

Приваблюють також японські традиції і ритуали. Суші неможливо просто з'їсти - це цілий ритуал, де є свої правила і порядок. Наприклад, якщо ви торкнулися своїми паличками якогось ролу - Ви обов'язково повинні його з'їсти, і ніхто окрім вас не в вправі більше доторкатися до цього ролу. А коли ви вже взяли рол паличками - їсти треба обов'язково повністю, ні в якому разі не надкушувати його!

Найпопулярніші види суші та ролів

Звичайно ж, наші кафе, ресторани і доставки пропонують своїм відвідувачам адаптовані страви. Японські суші дуже відрізняються від тих, які ми звикли купувати на своїй батьківщині.

Найпопулярнішими можна назвати:

  • Маки з різноманітними начинками. Це невеликі роли, в які найчастіше входить тільки один інгредієнт.
  • Філадельфія.
  • Каліфорнія.
  • Гарячі роли.

Якщо в Японії для приготування використовуються виключно сирі інгредієнти, то у нас допустимо їх обсмажувати, солити або маринувати. Таким чином суші і роли виходять навіть смачніші. І щоб їх спробувати, зовсім не обов'язково їхати до Японії. Можна просто замовити улюблену їжу додому.


Читати також