16.08.2021
Розваги
eye 275

Найпопулярніші сюжети для кінокомедій

Найпопулярніші сюжети для кінокомедій

Комедія – один з найскладніших і затребуваних жанрів кіноіндустрії. Ніколи не можна бути впевненими, які саме жарти і гумористичні ситуації глядач вважатиме смішними. Існує кілька універсальних прийомів, які напевно принесуть творцеві успіх. Зануримося в світ створення комедії.

Помінятись місцями

Завжди популярна заміна персонажів, класика у вигляді ідеї «Принца і жебрака». У перший раз подібний сценарій використовували в 1983 році, фільм - «Помінятися місцями». Суть в тому, що є два протилежних персонажа, які міняються місцями і проживають життя один одного. Причиною може бути суперечка, вплив прибульців, виконання бажання або випадково випите чарівне зілля. Головне, що кожен з персонажів опиняється в незвичному для себе становищі, його чекають забавні пригоди, а в кінці фільму герої обов'язково роблять для себе певні висновки.

Як риба без води

Наступний прийом теж всім відомий під кодовою назвою його «як риба без води». Уявіть собі героя, який в своєму оточенні не виділяється ніякими здібностями, самий звичайний пересічний персонаж. Випадково його переносять «в інший ставок», де проявляються його приховані таланти, і він стає справжньою зіркою

Ми зараз вільніші в романтичних стосунках. За бажанням, ми можемо не просто полюбити, а й домогтися взаємин від будь-якої людини. Нас мало що обмежує при побудові близьких і інтимних відносин, тому у фільмі хочеться побачити саме недоступні відносини. Помістіть своїх персонажів в різні прошарки суспільства, різні міста, час ... або придумайте ще щось своє.

Як закохати в себе хлопця за 3 дні

Відмінно працює в комедіях прийом спору. Це хоч і не глибокодумний приклад фільму, але все ж дуже смішний. Придумайте щось на кшталт «Як закохати в себе хлопця за 3 дні», і наповніть ці кілька днів усіма можливими пригодами головного героя.

Реальна історія

Черпайте натхнення з реального життя, воно може вам надати самий нереальний і крутий сюжет для фільму. Розмовляйте з людьми, переглядайте газети і читайте історії з Інтернету. Ви можете абсолютно випадково натрапити на неймовірну історію, або зібрати кілька різних сюжетів в один фільм. Ось вам приклад реальної історії. Батьки проти весілля своєї дочки, і щоб уберегти її від нещасного, на їхню думку, шлюбу, вирішують вкрасти власну дитину прямо перед церемонією. У реальному житті батьки відбувають термін покарання, і все ж погодьтеся, що ідея для сценарію цікава.

Читати також


up