22-01-2022 Розваги 223

Джоді Фостер отримала роль у байопіку про відважну плавчиню Даяну Наяд

Джоді Фостер 2022

Власниця двох премій «Оскар» Джоді Фостер приєдналася до акторського складу біографічної стрічки «Наяд» (Nyad), яка розробляється ексклюзивно для стрімінгового сервісу Netflix. На екрані вона становитиме компанію оголошеній раніше Аннетт Бенінг («Капітан Марвел», «Краса по-американськи»).

У 2013 році американська плавчиня Даяна Наяд здійснила мрію всього свого життя: вона стала першою людиною, яка перетнула Флоридську затоку від Куби до США без клітини для захисту від акул. Небезпечний заплив довжиною 177 кілометрів зайняв у неї 53 години.

Вперше вона спробувала подолати відстань у 1978 році, проте вдалося їй це лише з п'ятої спроби. 35 років на це пішло через небезпеку для здоров'я, що йде не тільки від акул, а й від отруйних медуз, негоди та фізичної перевтоми.

Беннінг втілить образ Наяд, а Фостер зіграє Бонні Столл – її тренера та давню подругу.

Працюватимуть над фільмом Джиммі Чін та Елізабет Чай Васархелі — оскароносні документалісти, відповідальні за «Фрі-соло». «Наяд» стане їх дебютним ігровим фільмом.

Сценарій стрічки Енн Бідермен («Джонні Д.») та Джулія Кокс («Останній магнат») писали під враженням від автобіографії плавчині.


Читати також