28.01.2022
Розваги
eye 117

Чак Поланік висловився про зміну фіналу «Бійцівського клубу» для показу у Китаї

Чак Поланік 2022

Автор роману «Бійцівський клуб» Чак Поланік висловився про вихід екранізації книги у Китаї зі зміненою кінцівкою. Письменник навіть розповів, що, на його думку, ще могли вирізати з фільму Девіда Фінчера.

Китайські цензори досить суворо перевіряють іноземні фільми перед виходом на території країни. Так, у Китаї заборонено показувати картини, в яких є сцени з, наприклад, наготою та жорстким насильством. З «Бійцівського клубу» для випуску фільму на китайській онлайн-платформі Tencent Video вирізали оригінальну кінцівку з вибухами хмарочосів. Натомість у фіналі показали текст, який пояснює, що поліції вдалося запобігти теракту і заарештувати банду Тайлера Дердена (Бред Пітт).

А Оповідач (Едвард Нортон) у цій кінцівці після зникнення його альтер-его Тайлера потрапив до психлікарні, звідки вийшов у 2012 році. Поланік досить іронічно прокоментував ситуацію у Twitter. Без сарказму не обійшовся: «Ви бачили цю жерсть? Це супер чудово! У Китаї у всіх щасливий кінець!»

Чак Поланік у своєму блозі, посилання на який прикріпив до посту, продовжив обговорювати тему з фанатами. Автор припустив, що з фіналу китайські цензори, напевно, вирізали момент із зображенням геніталій. І, каже, найімовірніше, вони «запікселили» фалоімітатор у кімнаті Марли Сінгер (Гелена Бонем Картер).

Деякі шанувальники жартівливо наголосили, що цензори просто показали свою любов до оригінальної історії. У книзі «Бійцівський клуб» вибухів теж не було, а Оповідач потрапив до психіатричної лікарні.

Читати також


up