21-02-2022 Розваги 152

Сценаристи «Людини-павука: Додому шляху нема» «мають відповіді» на сюжетну дірку, але поки що не можуть їх оприлюднити

фльм «Людина-павук: Додому шляху нема»

Кінцівка "Людини-павука: Додому шляху нема" залишає, здавалося б, велику дірку в сюжеті — ту, на яку, за словами сценаристів, вони мають відповіді, але кажуть нам, що їм не дозволено розголошувати це прямо зараз.

Далі містяться спойлери фільму «Людина-павук: Додому шляху нема»!

У кульмінації "Додому шляху нема" доктор Стрендж вимовляє заклинання, яке стирає зі світу всі спогади про Пітера Паркера. Під час фестивалю IGN Fan Fest фанат Трент Сенінг запитав співавторів фільму Еріка Соммерса та Кріса МакКенна, що сталося з фізичними доказами, що Пітер Паркер був Людиною-павуком після того, як це заклинання було вимовлено.

Цікаво, що сценаристи кажуть, що у них є відповідь на це питання, але не можуть сказати, що це таке, залишаючи неминуче подальше питання про те, чи це важливо для майбутніх фільмів MCU.

Одна з причин залишити сюжетну дірку у фільмі зводиться просто до мети цієї кінцівки — сценаристи хотіли зосередитися на людських наслідках рішення Пітера, а не витрачати більше часу на пояснення його тонкощів.

Ми багато говорили про це, — пояснив Маккенна, — і ми не можемо багато розголошувати, але знайте, про це було багато розмов. І я скажу, що, відповідаючи на ці питання до кінця фільму, я відчув, що було б занадто багато, щоб пояснювати це в цьому фільмі. Так що я сподіваюся, що це одна з тих деталей, які, на мою думку, були б занадто довгим мостом, щоб ми могли пояснити це в цьому фільмі. Але у нас є думки та відповіді.
Ми багато думали, - погодився Соммерс. Це буде щось на кшталт «Назад у майбутнє»? Чи люди зникатимуть із фотографій? Чи зникатимуть фізичні об'єкти? Всі ці речі. І, як сказав Кріс, зрештою, ми вирішили, що потрібно так багато часу і нерухомості у фільмі, щоб пояснити все це. А це просто відволікло б від емоцій.

Можливо, більш інтригуючим є те, чому Маккенна та Соммерс не можуть говорити про ці відповіді навіть після виходу фільму. "Повірте мені, ми маємо відповіді на це, - повторив Маккенна, - але я не думаю, що ми... Нам не дозволено розголошувати це. Але у нас є відповіді".

Коли ведучий FanFest Акім Лоуенсон сказав, що зараз він обмірковує підхід "Назад у майбутнє", Соммерс сказав: "Ви можете працювати з цим, доки не отримаєте нову інформацію".

Незрозуміло, чи це означає, що з'явиться нова інформація, але, безумовно, така можливість залишається відкритою.

Також виникає питання, чи впливає це заклинання на версії Пітера Тобі Магуайра та Ендрю Гарфілда. Знову ж таки, відповідь непереконлива, але Маккенна та Соммерс кажуть, що вони обмірковували ідеї про те, як показати це:

Повірте, ми говорили про це, і у нас справді були ідеї про способи демонстрації ефектів, якби такі були, — пояснив Маккенна.

У нас із Крісом навіть була спокуса, - продовжив Соммерс, - ми хотіли, можливо, уявити тег, де ви могли б побачити щось: "О, що станеться, якщо цей хлопець повернеться і все зміниться, хіба це не весело?" Але знову ж таки ми не хотіли відволікатися від емоцій того, що відбувалося з нашим Пітером Паркером.


Читати також