Як змінити професію на автоматизатора програмного забезпечення за 3 місяці?

Як змінити професію на автоматизатора

Ми щодня можемо стикатися з різними помилками систем. На одній з них компанія може втратити великі кошти або взагалі збанкрутувати. А все через те, що розроблений продукт не був достатньо перевірений перед релізом. І тут золоте правило “сім разів відміряй - один раз відріж” цілком доречне. Для цих потреб є спеціаліст з тестування на помилки - тестувальник QA.

Це спеціаліст, який перевіряє ПЗ на допущення помилок при розробці, аналізує готовність до релізу та відповідність технічному завданню продукту. І якщо ще декілька років тому всі перевірки проводилися вручну, то зараз такі операції замінюються автоматикою для більш ретельного повторного тестування. Такий тип професії називається QA Automation.

Насправді для переходу в цю сферу діяльності не потрібно попередньо мати певні навички. Достатньо мати бажання та бути наполегливим. Зараз курс QA Automation - найлегший і найшвидший спосіб опанування всіх знань, необхідних для подальшої роботи, лише за три місяці. На ньому ви вивчаєте мову програмування (найпопулярнішою мовою для автоматизаторів ПЗ наразі є Java) та як за допомогою коду можна протестувати сайт. Тобто на курсі Automation ви навчитеся писати програму, яка буде автоматично перевіряти інші програми або сайти.

На QA Automation курси зазвичай приходять новачки: як, наприклад, інженери, вчителі (вмілі користувачі компьютеру), так і юристи (люди, які мають аналітичний склад розуму). Цю професію можна опанувати з нуля, оскільки викладачі дають інформацію як про ручне тестування, так і про автоматичне.

На практиці автоматизатор також виконує обидва типи тестування. Спочатку він аналізує можливість і резонність автоматичного тесту шляхом ручного (підбираються сценарії та прописуються тест-кейси), а потім вже пише код.

Зі ступеню автоматизатора значно легше починати кар’єру, оскільки вже на початку, закінчивши курс QA Automation, ви маєте більший багаж знань і навичок, цінуєтеся вище за Manual QA (при тому, що період навчання в обох напрямків професії приблизно однаковий), маєте більш вагомий заробіток зі старту (на 400-500 $ вищу за мануальника).

Якщо розглядати подальший розвиток у цій сфері, то ви можете розвиватися до Automation QA Lead або ж обрати іншу гілку галузі, перейти в розробники ПЗ чи у Project Management (напрям керування).

Курси QA Automation зараз на піку популярності, бо це дуже перспективна та затребувана професія. Також надлишок вакансій додає більшої впевненості, що ви в будь-якому разі знайдете роботу після закінчення навчання. Ця професія вважається творчою, бо автоматизатору завжди потрібно вигадувати підходи до тестування, удосконалювати технології. Та й розвиток IT-індустрії ніколи не стоїть на місці, завжди з’являються нові інструменти програмування, які потрібно опановувати.

Ті, хто обирають новостворені професії, завжди виграють від цього. І ви тепер знаєте, що початок автоматизації лежить через курси QA Automation. Приєднуйтесь до лав IT!


Читати також