Книжкові новинки січня видавництва BookChef

Книжкові новинки січня видавництва BookChef

Мистецтво й душа Дюни | Таня Лапойнт

Мистецтво й душа Дюни | Таня Лапойнт

Написана виконавчою продюсеркою «Дюни» Танею Лапойнт, ця захоплива ілюстрована хроніка знімального процесу дає читачеві змогу отримати цілісне уявлення про особливості створення проєкту — від дивовижного ландшафту, локацій і образів, аж до складних концепцій костюмів і унікальних цифрових ефектів. «Мистецтво й душа Дюни» засвідчує ґрунтовний та новаторський підхід Дені Вільнева до перенесення на широкий екран класики наукової фантастики від Френка Герберта, і є чудовим доповненням до чергового шедевра режисера.

Жанр: культура і мистецтво
Перекладач: Анатолій і Катерина Пітики

Сім етапів смерті. Відверта сповідь судмедексперта | Річард Шеперд

 Сім етапів смерті. Відверта сповідь судмедексперта | Річард Шеперд

«Сім етапів смерті» — нова книга судмедексперта Ричарда Шеперда, автора бестселера «Неприродні випадки». Однак цього разу він досліджує не саму смерть, а шлях до неї, який проходить кожна людина від народження до старості. Автор досліджує процеси старіння й незворотні зміни в організмі, які наближують нас до логічного фіналу. Показує, які небезпеки чигають на нас у цій мандрівці життям, і пояснює, яких і як саме можна уникнути або відтермінувати. Інформує про особливості функціонування різних систем організму й переконує: старіння не варто боятися, до нього просто потрібно бути готовим.

Жанр: загальна психологія і психоаналіз
Перекладач: Ірина Павленко й Павло Донченко

За Маскою | Тайсон Ф'юрі

 За Маскою | Тайсон Ф'юрі

Промовиста назва книги всесвітньовідомого боксера Тайсона Ф’юрі говорить сама за себе — це відверті зізнання «Циганського Короля», як часто називають боксера, про злети та падіння в особистому і професійному житті. Відомий не лише професійними здобутками, а й зовсім не спортивною поведінкою, як-от уживання наркотиків чи втрата спортивної форми, Тайсон Ф’юрі нарешті знімає маску та розповідає читачу факти, які приголомшують. За епатажними витівками боксера в публічному житті та поза досягненнями на рингу перед нами постає зовсім інша особа, яка бореться з особистими страхами й навіть із психічними розладами та спробою суїциду. У книзі «За маскою» автор описує свої визначні поєдинки, серед яких чільне місце займає бій із Володимиром Кличком. Та чи приніс цей герць йому бажану насолоду? І чим врешті обернулася для нього ця пря? Книга цікава широкому загалу, бо в ній ідеться не лише про світ великого боксу, в ній мовиться про становлення особистості та непростий шлях перемоги над людськими вадами, подолання згубних залежностей і шлях нагору.

Жанр: мемуари і біографії
Перекладач: Вячеслав Пунько

Я ненавиджу тебе, але не покидай мене. Як жити з «важкими» людьми | Джерольд Дж. Крейсмен, Гел Страус

Я ненавиджу тебе, але не покидай мене. Як жити з «важкими» людьми | Джерольд Дж. Крейсмен, Гел Страус

«Я ненавиджу тебе, але не покидай мене» — доповнене й оновлене видання психологічного бестселера, який дає змогу зрозуміти людей із емоційно нестабільним розладом особистості. Автори доступно пояснюють нейробіологічні та генетичні передумови розвитку цього розладу і його зв’язок із алкогольною й наркозалежністю, сексуальними зловживаннями, ПТСР, СДУГ тощо. У книзі подано інформацію про фармакологічну й психологічну терапії, а також поради щодо того, як скористатися набутою інформацією, щоб глибше зрозуміти «важких» людей і налагодити стосунки з ними.

Жанр: психологія
Перекладач: Анна Тернова

Сокіл | Ізабелла Мальдонадо

Сокіл | Ізабелла Мальдонадо

В університетському містечку Фенікса безвісти зникають шестеро студенток. Свідків немає, записи на камерах відеоспостереження спотворені.  Засоби масової інформації здіймають паніку. Сім’ї зниклих дівчат вимагають вжити рішучих заходів і навіть залучають до розшуків місцевого екстрасенса. І коли спеціальна агентка ФБР Ніна Ґеррера зі своєю командою береться до розслідування, вона усвідомлює, що вийшла на слід найвинахідливішого хижака у своїй кар’єрі. Справа стає дедалі моторошнішою, коли знаходять мертвими декілька жертв, тіла яких чудово збереглися. Жодних ознак насильства, жодного натяку на те, у який спосіб вони померли. Лише нові свідоцтва того, що вбивця жорстокий, холоднокровний і вправний у маніпуляціях з людською свідомістю. Ніна за будь-яку ціну мусить зупинити небезпечного мисливця до того, як він вполює наступну жертву.

Жанр: Детективні трилери
Перекладач: Єлена Даскал

Начерки сталі: Битва безсмертних | Аркадій Саульський

Начерки сталі: Битва безсмертних | Аркадій Саульський

Смерть Шугіса-хана не врятувала Ніппон. Котул, молодий хан, ще небезпечніший за свого батька, бо просто закоханий у війну і прагне нових перемог, але водночас мудрий і терплячий правитель. І поспішати йому немає куди, бо добре знає, що півмільйонна армія покладе весь Ніппон до його ніг. І перші зрадники вже гуртуються навколо хана, щоб виступити проти вірних присязі кланів. У морі вогню, крові та зради тримається лише маленька фортеця Тен-но Іва, Небесна скеля. Родове обійстя клану Тойотомі здається останньою надією для біженців і тих, хто готовий битися з мандуками. І хоча даймьо ще в молодих літах, але своєю мудрістю та відвагою вже завоював щиру любов і довіру підданих. Дух відшукав свого третього Пана. Війну, розпочату батьками, мають закінчити їхні сини. Срібний Дракон протистоятиме Червоному Коню. Магія, з якої зітканий Ніппон, кине виклик сталевому кулаку Степу.

Жанр: Фантастика
Перекладач: Сергій Легеза

Привіт, сусіде. Книга 3: Поховані секрети | Карлі Енн Вест

Привіт, сусіде. Книга 3: Поховані секрети | Карлі Енн Вест

Нікі Рот має почуватися щасливим — нарешті він довів, що його найкращий друг Аарон Петерсон разом із молодшою сестрою Мією, загадково зникли. Ба більше, поліція дійсно щось робить: вони обклеїли місто оголошеннями про зникнення дітей і організували пошукові групи на вихідних. Але Нікова увага прикута до будинку навпроти, особливо відколи він чує несамовитий SOS, що лунає з кімнати Аарона в будинку Петерсонів. З огляду на події, що сталися взимку, і дослухавшись батьківських порад, друзі Нікі відмовляються допомагати йому розслідувати таємницю Петерсонів. Якщо Нікі хоче з’ясувати, що відбувається в будинку сусіда, йому доведеться зробити це самотужки.

Жанр: Зарубіжна проза
Перекладач: Марія Пухлій


Читати також