Останні книжкові новинки видавництва Yakaboo Publishing

Останні книжкові новинки видавництва Yakaboo Publishing

Новинки грудня 2022

Коли говорять гармати... Антологія української воєнної прози ХХ століття

Валер'ян Підмогильний, Григорій Косинка, Микола Хвильовий, Олекса Слісаренко, Юрій Яновський, Іван Сенченко, Леонид Первомайский, Григір Тютюнник

Упорядниця: Віра Агеєва

Дизайн обкладинки: Анна Гаврилюк

Коли говорять гармати... Антологія української воєнної прози ХХ століття

Війна — це завжди боротьба — за себе і з собою. Це душевні метання і звіряче прагнення вижити попри будь-що. Та навіть за таких умов люди намагаються зберегти духовність і культуру. Прикладом цього є тексти антології «Коли говорять гармати», створені під час і після непростих часів визвольної боротьби. 

До антології увійшли тексти на навколовоєнну тематику Г. Косинки, Л. Первомайського, В. Підмогильного, І. Сенченка, О. Слісаренка, Г. Тютюнника, М. Хвильового, Ю. Яновського. У них висвітлено атмосферу громадянської братовбивчої війни, червоного терору, навали гітлерівських нацистів і наслідки фашистської політики для всієї Європи, а також поневіряння дітей війни, відірваних від коріння й батьківської землі.

Січень 2023 року

Незламні. Книжка про спротив українських жінок у війні з російськими загарбниками

Вікторія Покатіс

Незламні. Книжка про спротив українських жінок у війні з російськими загарбниками

«Незламні» — книга про українок, про силу українського духу, про жіночу єдність, про стійкість, коли треба покинути домівку й рятувати сім’ю, а потім країну, про якості, які українки відкрили в собі з початком війни, про те, як вони допомагають армії та мріють відновлювати країну.

До збірки увійшло 30 історій жінок-­військових, парамедикинь, волонтерок, засновниць фондів і притулків, адвокаток, які представляють права українського народу в різних країнах, про жінок, які організовують марші, щоб голос України почули всюди.

Видання має привернути увагу світової спільноти до всеохопної діяльності українських жінок, які пішли до лав ЗСУ чи тероборони, збирають гуманітарну допомогу, а потім під кулями її розвозять, рятують з-під завалів поранених, надають медичну допомогу, ціною власної безпеки евакуюють дітей, літніх людей, тварин. Українки відкрили в собі такі риси, про які навіть не думали.

Ця книга про мудрість і незламність української жінки.

Інтерв’ю взято в героїнь упродовж лютого—вересня 2022 року під час повномасштабного вторгнення рф. Інформацію про події подано на момент інтерв’ювання героїнь.

Комунікаційна стратегія в бізнесі. Як досягти максимуму в спілкуванні з аудиторією

Берещак Вікторія

Дизайн обкладинки: Наталія Шульга

Комунікаційна стратегія в бізнесі. Як досягти максимуму в спілкуванні з аудиторією

Будь-який бізнес матиме успіх лише тоді, коли завоює лояльність широкої аудиторії. Без грошей і хитрощів — за допомогою правди й ефективної системи комунікацій. Перед вами книжка, яка допоможе це зробити. Авторка докладно інформує, як самотужки розробити комунікаційну стратегію та втілити її в життя незалежно від ніші й наявності чи відсутності бюджету на просування. Ціла низка корисних і зрозумілих схем, таблиць, інформативних практичних порад та професійних секретів, якими щедро ділиться авторка, вам у поміч. Завдяки QR-кодам ви матимете змогу одразу завантажити їх у смартфон і використовувати для своєї роботи. ікторія Берещак — експертка зі стратегічних і тактичних комунікацій. Викладає в Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана, готує до захисту

дисертацію в КНУ імені Тараса Шевченка. Пише колонки для The Page, «Мінфін», «РБК-Україна».

Curly management. Як управляти проєктами, не зраджуючи собі

Діна Волинець

Дизайн обкладинки: Юлія Вус

Curly management. Як управляти проєктами, не зраджуючи собі Діна Волинець

Ми всі плануємо в блокнотах і на папірцях, у програмах та каскадних схемах, розробляючи проєкти, складаючи списки на день або на рік. Але опитування свідчить, що ми виконуємо у найліпшому разі — 70 %, у середньому — не більше ніж 50 % від запланованого. Втім, припустимо, що все йде за планом. Але чи отримуєте ви задоволення від цього процесу? Чи ці цілі справді ваші? Чи не спіткає вас на півдорозі вигорання? Ця книжка розповість, як, додавши до класичного проєктного менеджменту кілька кроків, можна залишатися фанатом планування і стратегування, але при цьому не вигорати й не витрачати час на те, що для вас неважливо.

Авторка - методологиня і тренерка програм навчання фасилітації, проєктного менеджменту та стратегічного розвитку для представників креативних бізнесів, громадських організацій та молоді.

Вибрані твори

Майк Йогансен

Дизайн обкладинки: Анна Гаврилюк

Вибрані твори Майк Йогансен

Серія «Yaka ШКОЛА» від Yakaboo Publishing представляє вибрані твори Майка Йогансена, письменника доби Розстріляного відродження й одного із засновників 

ВАПЛІТЕ. Митець зберігав у творчості незмінну індивідуальність, часто вдавався 

до експериментів, які можемо спостерігати і в прозі, і в поезії, а часто — у поєднанні їх у межах одного тексту. Йогансена вважають не лише талановитим письменником, а й перекладачем і літературознавцем, роботи якого актуальні й донині.

До збірки увійшли всі твори автора, представлені в оновленій шкільній програмі для обов’язкового вивчення, а також рекомендовані навчальною програмою для додаткового читання, як-от: повість «Подорож ученого доктора Леонардо і його майбутньої коханки прекрасної Альчести у Слобожанську Швейцарію», поезії «Сентиментальний романс», «Голод», «Перед боєм» тощо.

Виховання харчування: 10 кроків до здоров’я вашої дитини

Наталія Самойленко, Анна Бєлокоз

Дизайн обкладинки, іллюстрації: Аліна Тищук

Виховання харчування: 10 кроків до здоров’я вашої дитини Наталія Самойленко

У своїй книжці Наталія Самойленко та Анна Бєлокоз, експертки у сфері дієтології та ендокринології з багаторічним стажем, розкажуть усю найважливішу інформацію про дитяче харчування, основи фізіології харчування у дитячому віці, причини набору чи дефіциту ваги і проблем зі здоров'ям дитини. Ви навчитеся складати раціон та питний режим з урахуванням віку та рівня фізичної активності вашої дитини. Також зможете правильно застосувати знання на практиці: організовувати дитячі свята, планувати графік харчування та знаходити альтернативу нездоровим продуктам. Вам стануть у пригоді безліч підказок, рецептів, корисних таблиць, списків закупок і навіть ігри, які ви зможете запропонувати своїм дітям. Плекаймо здорове майбутнє!


Читати також