22-04-2023 Розваги 816

Новини кіно за тиждень. 22 квітня 2023

Новини кіно за тиждень. 22 квітня 2023

І знову ми розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Алек Болдвін зіграє самого себе в комедії про пограбування

Актор Алек Болдвін

Актор Алек Болдвін запланував повернення на великий екран. Він втілить себе в кримінальній комедії «Афера по-голлівудськи» (Hollywood Heist), повідомляє Deadline.

Партнерами Болдвіна по фільму виступатимуть Міккі Рурк, Тіль Швайгер та Тара Рід. Режисером виступить дебютант та актор Майк Гаттон («Зелена книга»). Сюжет розповість про зйомки фільму, чий бюджет повністю вкрали. Голлівудський агент намагається переконати знаменитого актора (Болдвіна) взяти участь у зйомках і паралельно вирушає на переговори з наркобаронами, щоб отримати фінансування.

Болдвіна цього тижня було повністю звільнено від кримінального переслідування. Йому загрожував штраф і 18 місяців за ненавмисне вбивство операторки Галини Гатчинс на зйомках вестерну «Раст» у жовтні 2021 року. Зйомки стрічки продовжились цього тижня. Незважаючи на зняття звинувачень, родина Гатчинс має намір і надалі подавати позов проти актора.

Скарлетт Йоганссон відмовилася повертатися до Marvel

Скарлетт Йоганссон

Номінантка на «Оскар» Скарлетт Йоганссон повідомила про небажання повертатися до кіновселенної Marvel та ролі Чорної Вдови.

Я все. Розділ закінчено. Я зробила все що могла. До того ж повертатися і грати одного й того самого персонажа протягом десяти років — сам по собі досить унікальний досвід», — поділилася Йоганссон в інтерв'ю Гвінет Пелтроу Goop Podcast.

Пелтроу також зазначила, що повертатися до образу Пеппер Поттс, подруги Тоні Старка, не планує, але розглядає таку можливість:

«Я не померла, тому вони завжди можуть мені подзвонити».

Йоганссон втілювала Наташу Романофф/Чорну Вдову із «Залізної людини 2». Востаннє героїня з'являлася на екранах у сольному проекті (2021). До кінця цього року Йоганссон зіграє у «Місті астероїдів» Веса Андерсона та в комедії «Наречена».

Роберт Паттінсон може зіграти в «Дракулі» Universal

Роберт Паттінсон

Зірка "Бетмена" Роберт Паттінсон може приміряти роль графа Дракули у новому фільмі. Про це повідомляє інсайдер Деніел Рігтман.

Режисеркою та сценаристкою проекту виступить лауреатка «Оскара» Хлої Чжао («Земля кочівників», «Вічні»). Прокочує фільм студія Universal. Відомо, що жанрами стрічки стануть наукова фантастика та вестерн: Дракула прокинеться від довгого сну і опиниться у далекому майбутньому.

Паттінсон раніше вже грав вампіра - Едварда Каллена у франшизі "Сутінки". До кінця року актор розпочне зйомки другого «Бетмена». У березні 2024-го з ним вийде сай-фай "Міккі 17".

З'явився трейлер серіалу "Американець китайського походження"

Стрім-сервіс Disney+ опублікував офіційний трейлер нового шоу "Американець китайського походження". Перший сезон стартує 24 травня.

Серіал засновано на однойменному коміксі Джина Луена Янга 2006 року. За сюжетом, школяр-іммігрант Джин (Бен Ван) виявляється втягнутим у війну богів китайської міфології.

Режисерами шоу виступили Дестін Креттон («Шан-Чі та легенда десяти кілець») та актриса Люсі Лью («Ангели Чарлі»). Проект також об'єднає зірок оскароносного фільму «Все завжди і водночас» Мішель Йео, Ке Гюї Куана та Стефані Сюй.

BBC замовив серіал за мотивами «Володара мух»

Повелитель мух

Британський канал BBC та компанія Eleven («Сексуальна освіта») об'єднаються для роботи над новою екранізацією роману «Володар мух» Вільяма Ґолдінґа. Сценарій майбутнього серіалу адаптує Джек Торн («Диво», «Темні початки»).

Сюжет першоджерела розповідав про групу школярів, які опинилися на безлюдному острові в результаті катастрофи літака. Поступово серед них панує анархія і жорстокість.

Загалом у новому проекті буде чотири серії. Це перший випадок в історії, коли роман Голдінга перенесуть на телебачення. До цього «Володар» двічі опинявся на кіноекранах (1963, 1990). Про свої плани на екранізацію також повідомляв італійський постановник Лука Гуаданьїно (Назви мене своїм ім'ям).

Вілл Феррелл зіграє гольфіста в серіалі від автора «Ножі наголо»

Вілл Феррелл

Актор Вілл Феррелл очолить новий безіменний серіал про гру в гольф. Одним із продюсерів проекту виступить номінант на Оскар Райан Джонсон (Ножі наголо, Покерфейс).

Деталі сюжету не розкриваються, проте відомо, що Феррелл втілить професійного гольфіста, який стає обличчям нової спортивної ліги. Феррел також спродюсує шоу.

За даними Deadline, Джонсон не збирається ставити чи писати сценарій майбутньої комедії. Феррелл нещодавно зіграв головну роль у драмеді "Терапія без кордонів" на Apple TV+. До кінця року він з'явиться в Барбі з Марго Роббі.

Кіану Рівз та Сет Роґен зіграють у режисерському дебюті Азіза Ансарі

Кіану Рівз та Сет Роген

ЗМІ повідомили про кастинг у новий проект коміка Азіза Ансарі "Удача" (Good Fortune). Головні ролі виконають Сет Роґен та Кіану Рівз.

Виробництво займатиметься студія Lionsgate. Деталі сюжету тримаються у секреті. Попередню режисерську роботу Ансарі «Усі ми смертні» так і не закінчили. Причиною стали домагання одного з акторів фільму Білла Мюррея до учасниць знімальної групи. Роген і Рівз також мали з'явитися у картині разом із Кеке Палмер.

Точної дати релізу «Удачі» не повідомляється. Ансарі також написав оригінальний сценарій стрічки. Він відомий за серіалами «Парки та зони відпочинку» та «Майстер нічого». Рівз нещодавно з'являвся на екранах у «Джоні Уіке 4», Роген виконував одну з ролей другого плану у «Фабельманах».

Канни відмовилися показувати новий фільм Вуді Аллена

фільм Вуді Аллена

Минулого тижня стала відома конкурсна програма 76-го фестивалю Канна. У ній не виявилося нової картини Вуді Аллена «Щасливий випадок», знятої французькою з французькими акторами.

За словами програмного директора огляду Тьєррі Фремо, рішення не додавати картину до лайн-ап фестивалю було усвідомленим. 87-річного режисера продовжують звинувачувати у розбещенні власної доньки Ділан, що сталося у 1990-х. Фремо вважає, що демонстрація фільму призвела б до скандалу:

«Ситуація із Вуді Алленом особлива. Він не був кандидатом. Ми переконані, що якби показали його в Каннах, це викликало б великі дискусії навколо його фільму та інших учасників».

Попереднім фільмом Аллена, показаним на Круазетт, була комедія "Світське життя" у 2016 році (фільм відкриття фестивалю).

Фремо також додав, що нова стрічка Роман Полянського «Палац» із Міккі Рурком та Олександром Петровим не демонструвалася для відбірників фестивалю. Полянський з 1977 року переслідується владою США за звинуваченням у зґвалтуванні неповнолітньої.

Відкриє цього року Канни історична драма «Фаворитка» з Джонні Деппом. Фремо не вважає вибір цього фільму скандальним, оскільки актор офіційно виграв судову справу проти колишньої дружини Ембер Герд. У програмі також опинилися нові проекти Веса Андерсона («Місто астероїдів»), Тодда Гейнса («Травень, грудень»), Джонатана Глейзера («Зона інтересів») та ін.

З'явився трейлер серіалу «Все те незриме світло» з Марком Раффало

Netflix опублікував дебютний трейлер серіалу «Все те незриме світло». Екранізація однойменного бестселера Ентоні Дорра вийде на екрани 2 листопада.

Сюжет шоу розвивається навколо незрячої французької дівчини Марі-Лор (Арія Мія Лоберті), її батька Даніеля (Марк Раффало) та юного німця Вернера (Луїс Гоффманн) за часів Другої світової війни. Режисером усіх чотирьох серій виступив Шон Леві («Дивні дива»).

Сценарій адаптував номінант на "Оскар" Стівен Найт ("Гострі картузи"). У серіалі також знімалися Г'ю Лорі та Ларс Айдінгер. Роман-першоджерело вийшов у 2014 році і отримав престижну Пулітцерівську премію з літератури.


Читати також