Видавничі плани на червень 2023 Yakaboo Publishing

Видавничі плани на червень 2023 Yakaboo Publishing

Портал Експеримент ділиться з вами цікавими книжковими новинками, які виходять в українських видавництвах.

У видавництві «Yakaboo Publishing» виходять нові книжки.

Доньки Спарти. Клер Гейвуд

Доньки Спарти. Клер Гейвуд

Дизайнерка обкладинки: Маша Фоя

«Доньки Спарти» —  це «альтернативна» розповідь про епічну облогу Трої. Замість Гомера її оповідають двоє жінок, чиї голоси занадто довго ігнорували.

Тисячоліттями чоловіки розповідали легенду про жінку, заради чиєї вроди вони зібрали велике воїнство, спустили на воду тисячі кораблів, билися один з одним на смерть. Через її красу посварилися навіть богині. Втім, настав час почути версію самої Прекрасної Єлени та її сестри Клітемнестри, царівен Спарти, через яких почалася найбільш руйнівна війна в усій античній міфології.

Царівни Спарти, Єлена та Клітемнестра, не знали нічого, крім розкоші та достатку. Їхнє благородне походження та неперевершена краса викликали заздрість у всієї Греції. За такі привілеї доводиться платити. Ще зовсім юними сестер розлучили і видали заміж за іноземних царів, вибраних батьком. Та навіть від цариць очікують небагато, як і від усіх жінок: народження спадкоємця та лагідної скромної вдачі.

Коли ж тягар чоловічої зневаги, жорстокості та амбіцій стає нестерпним, Єлена і Клітемнестра змушені боротися з обмеженнями суспільства та вибудовувати собі нове життя.

Про авторку: Клер Гейвуд – дослідниця історії та культури стародавнього світу. «Доньки Спарти» - її дебютний роман, який став бестселером у США. Її другий роман «Тінь Персея» розповідає героїчну легенду про Персея, голосами його матері Данаї, дружини Андромеди та Горгони Медузи.  

Розлучись без страху. Bad Mama

Розлучись без страху Bad Mama

Дизайн обкладинки: Анна Гаврилюк 

Щасливий шлюб став нещасливим. Далі є два варіанти дій: терпіти й страждати або розлучитись. Тема розлучення актуальна, але, на жаль, в українському суспільстві обговорюється лише у ключі осуду та звинувачень. Невдалий шлюб – це розчарування, крах сімейного проєкту, але це точно не трагедія, яка має ламати життя вам, йому, дітям. Книжка підкаже як наважитися на розлучення, не дати провині перед дітьми збити вас з правильного, хоч і болісного на початку, шляху. Та головне - як налагодити стосунки після розриву так, щоб усі були щасливі, а ви повернулися до повного життя та відновили або змінили на краще свою кар’єру.

Авторка на прикладі власного (і не тільки) досвіду розповідає, що розлучення - це нормально, коли тебе не влаштовує твоє життя. Головне - усвідомити цей вибір і зробити перший крок. А з наступними допоможе впоратися ця книжка.

Про авторку: Bad Mama - авторка блогу Bad Mama, авторка книги «Imago», у звичайному житті займається комунікаціями та навчається на психилога. Має доньку та сміється, що до 30 років втілила українську мрію: народила дитину, розлучилася з чоловіком та попрацювала на державній службі.

Вважає, що до розлучення необхідно готуватися на тому самому рівні, як і до одруження. А також ніколи не боятися обирати себе.

Енергетичний менеджмент: практичний посібник з керування власною енергією

Алла Заяць

Енергетичний менеджмент: практичний посібник з керування власною енергією  Алла Заяць

Дизайн обкладинки: Наталія Шульга

«Енергетичний менеджмент: практичний посібник з керування власною енергією» — це книга, яка допоможе ліпше зрозуміти, як з турботою ставитися до власної енергії. Це путівник, який покаже шлях до гармонійного використання власних ресурсів у різних сферах життя. Авторка пропонує практичні поради та інструменти, що допоможуть знизити рівень стресу, підвищити продуктивність та поліпшити якість свого життя. Вона зрозуміло й доступно пояснює, як правильно розподіляти свою енергію — від роботи до відпочинку, від стосунків з близькими до реалізації свого покликання. Книга стане в пригоді тим, хто прагне підвищити рівень своєї життєвої енергії.

Про авторку: Алла Заяць - психологиня-консультантка в методі позитивної психотерапії, травмаедукаторка, сертифікована TOPфасилітаторка, має великий досвід роботу у сфері  HR, з 2014 року розпочала власну тренінгову та консалтингову діяльність.

Ярчик і 9 собак. Настя Мельниченко

Ярчик і 9 собак. Настя Мельниченко

Дизайн обкладинки: Софія Томіленко

Нова книга Письменниці Анастасії Мельниченко дає відповідь на багато питань поціновувачам її історій, продовження яких не забарилося. Читачу цікаво ж, чи правда, що за характером усі собаки однакові? Чи правда, що їхня улюблена їжа — кістки? А чому деяким псам потрібні багатокілометрові прогулянки? А чому те, що з одним песиком нормально, іншому — важко приймати у його ритмі життя. А які особливості окремих порід песиків  треба знати, перш ніж обрати собі улюбленця? Неймовірно тепла історія про те, як хлопчик Ярослав потрапив до своєї родички та її дев’ятьох собак. День у день Ярчик знайомиться з кожним чотирилапим другом. Завдяки інформативним блокам у книжці і він, і читач дізнаються про особливості породи, догляд, фізичне та психічне здоров’я, годування, медичний супровід собак. 

 Про авторку: Настя Мельниченко - українська дитяча письменниця, активістка, правозахисниця. Ініціаторка масштабної кампанії #ЯНеБоюсьСказати проти практик обвинувачення жертви та сексуального насильства, авторка онлайн-курсу, рекомендованого Міносвіти для вчителів «Недискримінаційний підхід у навчанні», та курсу «Школа без цькування», дослідниця стратегій адаптації дітей з РДУГ. Мама двох синів та власниця трьох собак.

Виклик Шанс Зміна. Історія Українського підприємництва. Тетяна Водотика

Виклик Шанс Зміна. Історія Українського підприємництва. Тетяна Водотика

Дизайн обкладинки: Іван Кипибіда

Які паралелі між сімейною справою Ельворті й сучасною "Розеткою"? Між новатором Кульженком та SoftServe? Історія українського підприємництва - складна, цікава, звивиста, тривожна і неймовірна. В ній коріння перемог і поразок українських бізнесів XXI століття. Історії та контексти прийнятих десятиліття тому рішень, наче коліщата паротяга, спрямовують нас далі.   Головне - прийняти виклик, скористатися шансом, змінити світ.

Про авторку: Тетяна Водотика - сучасна дослідниця, історикиня. Народилась у Херсоні, навчалась на історичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (і має справжній диплом кандидата історичних наук та дисертацію без плагіату). З другого курсу університету працює над історією українського бізнесу: видала декілька праць  з історії українського бізнесу та історії міст. Її книга «Почесні громадяни міста Києва 1872-1917» отримала відзнаку "Книга року 2019". Шеф-редакторка та засновниця журналу "Місто: історія, культура, суспільство". Любить собак, море, цікаву музику, подорожі, а також писати книжки.


Читати також