16-06-2024 Розваги 748

Новини музики за тиждень. 16 червня 2024

Новини музики за тиждень. 16 червня 2024

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Екс-учасниця Fifth Harmony Нормані випустила альбом "Dopamine"

Нормані Кордей, колишня учасниця Fifth Harmony, презентувала дебютний альбом «Dopamine». Співачка анонсувала реліз ще влітку 2018-го, але вийшов він лише через шість років.
Через довгі очікування фанати поп-музики часто жартували щодо передбачуваного альбому Нормані. Багато хто був певен, що він уже ніколи не вийде і сумнівався до останнього. У лютому 2024 року Нормані розкрила назву, обкладинку та дату релізу – але навіть тоді співачці повірили не всі. Тривала затримка Dopamine може бути пов'язана з лейблом RCA, на якому працює Нормані - в музичній індустрії у нього не найкраща репутація.

Пол Маккартні випустив альбом Wings "One Hand Clapping"

Вийшов альбом Пола Маккартні та Wings "One Hand Clapping", який був створений ще в 1974 році. Це незвичайний реліз: Wings записали матеріал у студії, але в лайв-форматі – це одночасно і концертний, і студійний альбом.
"One Hand Clapping" починався з документального фільму, знятого Девідом Лічфілдом: він зобразив процес запису, а також взяв інтерв'ю у учасників групи. На створення альбому у Wings пішло чотири дні: One Hand Clapping народився в серпні 1974 року в студії Abbey Road - через два місяці йому виповниться 50 років.

Альбом One Hand Clapping до 2024 року офіційно не публікувався і виходив тільки на піратських бутлегах. Документалка була випущена в 2010 році на розширеному перевиданні альбому Band on the Run (1973). Деякі пісні з трекліста виходили на різних перевипусках альбомів Пола Маккартні та Wings.

Мобі випустив альбом "Always Centered at Night"

Мобі представив альбом Always Centered at Night, це вже 22-а студійна робота музиканта. У трекліст увійшли 13 пісень, з яких вісім уже випускалися як сингли.
"Always Centered at Night" був виданий на власному лейблі Мобі з такою ж назвою, Always Centered at Night. Свою нову роботу він присвятив вокалістам: Мобі зазначив, що співаки, які брали участь у записі альбому, не дуже відомі, проте «вони приголомшливі». Але деякі імена можуть бути знайомі слухачам: наприклад, Serpentwithfeet із треку «On Air» – нью-йоркський експериментальний музикант, який співпрацював із Б'єрк та Ty Dolla $ign.

У Південній Кореї може з'явитися азіатська версія "Греммі"

У премії «Греммі» може з'явитися азійська версія, яка проходитиме у Південній Кореї. Про це пише корейська газета The Korea Times з посиланням на джерела, близькі до "Греммі".
Як повідомляє The Korea Times, президент Греммі Панос Панай і генеральний директор Гарві Мейсон вже відвідали Корею. У рамках візиту до країни вони поспілкувалися з місцевими лейблами та працівниками музичної індустрії. Зокрема, Панай та Мейсон поговорили з HYBE (лейбл BTS), YG (лейбл Blackpink), медіакомпаніями Kakao та CJ E&M та порталом Naver.

Також, за даними The Korea Times, керівники «Греммі» поспілкувалися із владою трьох південнокорейських міст – Сеула, Інчеона та Ханама. Нині вони обирають місце для проведення заходу. Деякі корейські компанії та чиновники підтвердили, що вони справді зустрічалися з керівництвом «Греммі», проте не розкривали подробиць. У The Korea Times не уточнили, хто саме дав підтвердження.


Читати також